Romașcanu, avertisment pentru PNL în disputa privind data prezidențialelor: „Dacă nu se țin de cuvânt, e un semnal extrem de prost pentru tot viitorul lor politic” (VIDEO)

Romașcanu, avertisment pentru PNL în disputa privind data prezidențialelor: „Dacă nu se țin de cuvânt, e un semnal extrem de prost pentru tot viitorul lor politic” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a dat de înțeles că partenerii de coaliție de la PNL vor demonstra că sunt lipsiți de onoare dacă nu-și respectă înțelegerea privind data prezidențialelor. El a mai spus că Marcel Ciolacu, liderul PSD, e cel mai bun candidat la aceste alegeri pe care-l poate da partidul, „rămâne să vrea și dumnealui și eu cred că-și va asuma acest lucru”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Eli Roman pe B1 TV, în contextul în care liderii coaliției urmează să stabilească marți dacă primul tur al prezidențialelor va fi pe 15 sau 29 septembrie.

Amintim că PSD și PNL s-au înțeles inițial ca prezidențialele să fie în septembrie, dar acum liberalii s-au răzgândit și le vor spre finalul anului. Argumentul invocat de ei e că în septembrie ar afecta debutul noului an școlar. În schimb, social-democrații îi acuză pe partenerii lor de coaliție că-s neserioși.

Romașcanu, despre disputa privind data prezidențialelor

„Avem și candidați, avem de toate și avem chiar și o dată a alegerilor, dată agreată și votată în forurile ambelor partide, acea dată fiind septembrie. Inițial se spune 15, 29, dar oricum septembrie. Dl Ciucă e un om de onoare, a fost militar până la cel mai înalt grad, nu cred că nu-și va respecta angajamentul. Inițial era 15, acum sunt aceste discuții dacă să fie 15 sau 29.

O să discutăm marți, că avem minivacanța aceasta, și cred că marți vom avea decizia finală între 15 sau 29, urmând să fie Hotărârea de Guvern în următoarea ședință de Guvern. Nu e complicat cum apare la televizor”, a declarat Lucian Romașcanu.

El a insistat apoi că „înțelegerea e înțelegere”.

Cât despre argumentul lui Nicolae Ciucă, liderul PNL, că alegerile n-ar trebui să fie în septembrie deoarece afectează debutul de an școlar, Romașcanu a spus că „și în februarie-martie (când s-au înțeles pe calendar) școlile tot atunci erau”.

Avertismentul lui Romașcanu pentru PNL

„Avem o înțelegere și politica fără onoare înseamnă că nu mai facem politică, facem altceva. Deci avem alegeri în septembrie, dl Ciucă e pe toate ecranele din perioada respectivă spunând acest lucru. Urmează ca marți să decidă dacă e 15 sau 29.

Nu există varianta de a nu fi de onoare, că nu ne putem permite să dăm cu piciorul la tot ce am construit, și la stabilitate, și la dezvoltare.

Dacă nu se țin de cuvânt, e un semnal extrem de prost pentru tot viitorul politic al PNL și nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a insistat purtătorul de cuvânt al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:09 - Daniel Buda: Noi, cei de la PNL, știm că PSD lucrează împreună cu AUR, dorind să îl ducă pe Simion în turul 2 astfel încât Ciolacu să devină o alternativă frecventabilă (VIDEO)
10:05 - Vladimir Putin a ajuns în Mongolia, în prima sa vizită într-un stat membru al Curții Penale Internaționale, fără griji, afirmă Peskov
09:47 - Ministrul Digitalizării: Încercăm să recuperăm în 3 ani decalajul de 15 ani pe care îl are România față de celelalte state membre dezvoltate. Clod-ul guvernamental, coloana vertebrală a transformării digitale (VIDEO)
09:42 - Cele mai mici salarii din țară sunt în Hunedoara, Teleorman și Vrancea. Discrepanță uriașă între Capitală și restul țării
09:33 - Luna septembrie pe litoral. Cum va fi vremea la mare după weekendul cu furtuni și ploi record
09:18 - Roxana Mînzatu, despre interviul cu președinta Comisiei Europene: A fost o discuție cordială. I-am vorbit zeci de minute despre politica de coeziune, despre viața mea profesională și despre pasiunea mea (VIDEO)
09:00 - România și Republica Moldova, locurile alese de cei mai mulți dintre ucrainenii care fug de mobilizare. Cât costă trecerea ilegală a frontierei
08:58 - Prețul energiei electrice spot vândute în România a spart pragul de 1.000 de euro/MWh pentru prima dată în istorie
08:56 - Plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% se ridică din septembrie. Anunțul făcut de CNAS
08:41 - Un autobuz școlar a intrat în mulțime în fața unei școli din China. Au murit cel puțin 11 persoane