Românii sunt discriminați pe aeroportul din Viena, reclamă doi eurodeputați din țara noastră: „Am cerut directorului aeroportului să elimine controalele umilinței”

Publicat: 28 03. 2023, 14:26
Sursa Foto: Pixabay

Doi eurodeputați din România îi solicită directorului de la aeroportul din Viena să elimine controlul suplimentar și discriminator cu care se confruntă românii care ajung acolo.

Românii sunt discriminați și umiliți pe aeroportul din Viena, sugerează eurodeputații Nicu Ștefănuță și Vasile Blaga

Într-o scrisoare adresată conducerii de la Aeroportul Internațional din Viena, eurodeputații Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană) și Vasile Blaga (PNL / PPE) solicită explicații și reclamă politica discriminatorie pe care o aplică aeroportul vienez.

„Nu mi se pare ok ca românii să fie umiliți pentru că nu suntem în Schengen! Am scris azi directorului aeroportului din Viena, împreună cu Vasile Blaga, fost Ministru de Interne, cerând să elimine controlul suplimentar discriminator pe care îl au românii în aeroportul din Viena”, a scris Nicu Ștefănuță, marți, pe Facebook.

El a amintit și de votul din 8 decembrie, când Austria și Olanda ne-au blocat aderarea la spațiul Schegen, cu partea olandeză susținând că a votat astfel doar pentru că dosarul românesc era cuplat de cel bulgar.

„După votul nedrept din 8 decembrie, unele guverne au prins din nou gustul autorității, al granițelor, al umilirii călătorului, dar le amintesc ca suntem în UE și avem libertate de circulație! Nu e nevoie să impună controale suplimentare și deloc necesare!”, a adăugat Nicu Ștefănuță.

„Odată ce am trecut de controlul de securitate de la București, de ce mai e nevoie să trecem de alt control la Viena sau la Varșovia? De ce un singur control nu e suficient? De ce dacă nu suntem în Schengen trebuie să mai stăm încă o dată la coadă? Am cerut directorului aeroportului să elimine controalele umilinței”, a mai afirmat eurodeputatul român.