România va relua negocierile cu Rusia pentru repatrierea tezaurului

România va relua negocierile cu Rusia pentru repatrierea tezaurului
România va relua în toamnă negocierile cu Rusia în ceea ce priveşte tezaurul. Anunţul a fost făcut de guvernatorul Băncii Naţionale a României.  Mugur Isărescu a mai precizat că a făcut un jurământ,...

România va relua în toamnă negocierile cu Rusia în ceea ce priveşte tezaurul. Anunţul a fost făcut de guvernatorul Băncii Naţionale a României. 

Mugur Isărescu a mai precizat că a făcut un jurământ, pentru recuperarea celor peste 90 de tone de aur, evacuate la Moscova în timpul Primului Război Mondial, şi ar dori să-l respecte.

România încearcă de 19 ani să-şi recupereze tezaurul constând în peste 90 de tone de aur, documente şi tablouri în valoare de miliarde de euro.

„Din 1922, acest dosar se dă din mână în mână, de la guvernator la guvernator, ca un fel de talisman şi jurământ că veţi face totul pentru recuperarea tezaurului nostru de la Moscova. Aşa că şi eu am făcut cât am putut, inclusiv aceste ediţii editoriale”, a spus Isărescu.

România încearcă de 19 ani să recupereze tezaurul de la Moscova, care constă în peste 90 de tone de aur, documente şi tablouri în valoare de miliarde de euro. Guvernatorul BNR speră că va rezolva această problemă în toamnă.

Pe de alta parte, potrivit lui Mugur Isarescu, rezerva de aur a Romaniei ar trebui sa ramana la circa 100 de tone pentru ca ori de cate ori a trecut peste acest nivel tara a patit ceva.

Potrivit datelor BNR, rezerva de aur a Romaniei era la la finalul lunii martie de 103,7 tone, valoarea acesteia situandu-se la peste 4 miliarde de euro.

România va relua discuțiile cu Rusia privind tezaurul

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`