România, printre cele opt state UE care încă nu au făcut propunerea de comisar european. Termenul-limită va fi atins în curând

România, printre cele opt state UE care încă nu au făcut propunerea de comisar european. Termenul-limită va fi atins în curând
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Angelika Warmuth

România și alte șapte țări din UE încă nu au nominalizat oficial un comisar european pentru portofoliul care le revine, potrivit Politico.

Opt state încă nu au făcut propunerea

Alături de România, mai sunt în această situație Belgia, Bulgaria, Danemarca, Italia, Lituania, Luxemburg și Portugalia.

Termenul-limită pentru formularea propunerilor de comisari este 30 august.

Deși președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut statelor membre să propună și o femeie, și un bărbat, mai multe țări, printre care Irlanda, Cehia și mai nou Cipru, au nominalizat public doar câte un bărbat.

Marcel Ciolacu, discuții cu președinta Comisiei Europene

Premierul ar urma să efectueze o vizită la Bruxelles, în perioada 21-22 august, pentru a discuta cu Ursula von der Leyen și despre propunerea de comisar european pe care o face România, anunțau recent sursele G4Media.

Marcel Ciolacu preciza că probabil va propune un bărbat, având în vedere că ultimii doi reprezentanți ai României în Comisia Europeană au fost femei (Corina Crețu la politică regională, respectiv în prezent Adina Vălean la transpoturi).

„După două doamne propuse, cred că o să propunem un bărbat. De două ori, România a venit cu două propuneri de comisari de doamne. Cred că, de această dată, România poate să facă o propunere de domn”, afirma Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi