România nu primește bani prin PNRR pentru irigații. Adrian Oros: A fost acceptată partea de infrastructură de desecare – drenaj. Sunt 326 de milioane de euro (VIDEO)

România nu primește bani prin PNRR pentru irigații. Adrian Oros: A fost acceptată partea de infrastructură de desecare - drenaj. Sunt 326 de milioane de euro (VIDEO)
foto: Facebook @ Adrian Oros

România nu va primi niciun euro pentru irigații prin PNRR deoarece Comisia Europeană a considerat că această parte din plan nu e suficient de verde. Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a declarat luni, pentru B1 TV, că România va primit 326 de milioane de euro, dar pentru infrastructura de desecare și drenaj.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De ce România nu primește bani europeni prin PNRR pentru irigații. Explicațiile ministrului Adrian Oros

„Noi, anul trecut, cei de la Ministerul Agriculturii, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, am pregătit o strategie complexă privind irigații, desecare, prevenirea deșertificării, combaterea eroziunii solului extinderea sistemului antigrindină și creșterea precipitațiilor, practic o stragie privind gestionarea apei, că avem date din 2018 privind starea corpurilor de apă și evoluția deșertificării. De acolo am pornit strategia, crezând că e o oportunitate mare pentru noi de a finanța prin PNRR, că în anii trecuți finanțările au fost mici”, a declarat Adrian Oros, pentru B1 TV.

Ministrul a punctat că obțineau prin metode ”verzi” o cantitate foarte mare de energie.

„Draful pe care dl Boloș (liberal, fostul ministru al Fondurilor Europene) l-a trimis, care conținea această infrastructură de gestionare a apei într-un cuantum de 6,5 miliarde… Anul ttecut au fost puțini miniștri care au depus proiecte. După ce s-a constitutit noul guvern, fiecare ministru s-a dus cu mai multe proiecte și s-a pornit de la 70 de miliarde și s-a ajuns la o negociere de 2,5 miliarde pentru această infrastructură a apei.

Răspunsul a fost că nu a fost suficient de verde proiectul nostru. Asta a fost răspunsul din partea Ministerului Fondurilor Europene (condus acum de Cristian Ghinea de la USR-PLUS).

Ministerul Fondurilor Eurpene ne-a comunicat nouă că Bruxellesul a spus că nu e verde. Contactele directe cu Bruxelles le-am avut doar la nivel tehnic, când echipe din cadrul ministerului participau la grupurile de lucru cu Ministerul Mediului”, a continuat Oros.

Acesta a mai spus că au fost acceptate doar proiectele care țin de infrastructura de desecare și drenaj: „Ni s-a comunicat că s-a acceptat doar partea de secare – drenaj. Aveam alocate 326 de milioane de euro pentru această parte, dar diferența era pentru extinderea sistemului de antigrindină – 100 de milioane și, până la 2,5 miliarde euro, erau lucrări de irigații pe care voiam să le prioritizăm în funcțiie de zonele cele mai afectate în ultima vreme”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)