România cumpără TEHNICĂ MILITARĂ din Israel. Victor Ponta DEMASCĂ PLANUL Guvernului PSD

Publicat: 18 05. 2018, 18:26

Victor Ponta este de părere că Guvernul face o greșeală cumpărând din Israel sisteme de interceptare a rachetelor Iron Dome. Fostul premier anunţă că partidul său, Pro România, solicită să se dea prioritate industriei locale de apărare.

„#ProRomania sustine industria de aparare din Romania (asa am promis in campania electorala in 2016 cand eram PSD) – si mai sustinem transparenta in achizitiile pentru aparare! Din acest motiv:

1. Nu am auzit niciodata in Strategia prezentata in Parlament despre intentia tarii noastre de a achizitiona sisteme de rachete din Israel

2. Romania tocmai a achizitionat pentru o suma mai mare de 4 miliarde de Dolari un Sistem de rachete “Patriots” din SUA/ mai avem nevoie si de cele din Israel?

3. Israel nu este tara membra NATO! Guvernul Romaniei s-a angajat prin Programul aprobat de Parlament sa achizitioneze armament doar din SUA sau Europa compatibil cu tarile membre NATO.

4. In sustinerea deciziei mutarii Ambasadei Romaniei la Ierusalim s-a afirmat ca Romania va obtine masuri compensatorii de la Israel – acum aflam ca DAM bani si nu primim bani!!!

#ProRomania solicita imperativ Guvernului sa respecte angajamentele asumate in fata Parlamentului, sa dea prioritate la achizitii industriei militare din Romania, sa achizitioneze tehnica militara doar din tarile NATO – sa nu ia decizii care avantajeaza persoane si grupuri de interese in defavoarea intereselor noastre nationale!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.