România află miercuri ce post de comisar european primește Roxana Mînzatu. Victor Negrescu: Acum mergem mai degrabă către această zonă socială combinată cu cea economică (VIDEO)

România află miercuri ce post de comisar european primește Roxana Mînzatu. Victor Negrescu: Acum mergem mai degrabă către această zonă socială combinată cu cea economică (VIDEO)
Foto - Hepta - Nicolas Economou/NurPhoto via ZUMA Press

România află miercuri ce portofoliu de comisar european primește Roxana Mînzatu, a dezvăluit eurodeputatul PSD Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Victor Negrescu (PSD), pe B1 TV, despre portofoliul de comisar european

Întrebat despre portofoliul pe care îl va primi România, eurodeputatul PSD a spus: „Am discutat și eu chiar ieri cu Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. În momentul de față sunt mai multe portofolii vehiculate. Inițial se vorbea de portofoliul pentru coeziune, un portofoliu extraordinar de bun, însă acum mergem mai degrabă către această zonă socială combinată cu zona economică, fie pe zona de politici sociale, fie pe zona de antreprenorial (…). Este un portofoliu care poate permite unui comisar activ să aibă rezultate pentru propria țară”.

„Premierul României împreună cu Președintele României, conform Constituției, au această posibilitate de a negocia. Negociază, discută aproape zilnic cu Ursula von der Leyen în a prezenta argumentele României, pentru că de fapt nu este portofoliu dedicat unei persoane, este portofoliu dedicat țării noastre. Noi negociem în numele României, persoana este mai puțin relevantă în acest context, și sperăm să obținem un portofoliu bun, un portofoliu influent, așa cum a spus premierul României în declarațiile sale publice”, a adăugat Victor Negrescu.

Victor Negrescu: Sunt anumite tensiuni aici, la Bruxelles

„Va conta mult cum arată arhitectura viitoarei Comisii Europene. Sunt anumite tensiuni aici, la Bruxelles, trebuie să vă spun. Faptul că o persoană extremistă sau considerată extremistă ar putea să devină vicepreședinte executiv al Comisiei Europene generează probleme, faptul că nu se respectă egalitatea de gen cu adevărat la nivelul Comisiei Europene generează anumite frustrări, de asemenea. În ceea ce înseamnă repartizarea portofoliilor, dacă acest lucru nu va fi făcut așa cum se așteaptă statele membre, și acolo pot apărea tot felul de tensiuni”, a mai spus Victor Negrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`