Robu, despre cazul familiei terorizate de un clan: Fritz n-a avut niciun rol în rezolvarea situației, doar a exploatat-o electoral / Unii, din motive electorale, îi creează Timișoarei o imagine nedemnă, care nu e în acord cu realitatea (VIDEO)

Publicat: 29 05. 2024, 22:39
Foto: Facebook @ Nicolae Robu

Nicolae Robu (PNL), fost primar al Timișoarei, acum candidat PNL-PSD pentru aceeași funcție, l-a acuzat pe actualul primar, Dominic Fritz (USR), că a exploatat electoral cazul familiei care a fost terorizată de un clan pentru a-și vinde casa. Robu a spus că astfel de situații erau mai dese în trecutul îndepărtat, că acum nu sunt frecvente și că e nedrept să se spună despre Timișoara că e dominată de clanuri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Robu îl acuză pe Fritz că exploatează electoral „situații nefericite”

„Nu e de făcut altceva decât să se aplice legea ca pentru orice cetățeni și, desigur, instituțiile statului să-și facă datoria. Chiar pe cazul în speță, trebuie să facem câteva clarificări, pentru că lucrurile au fost prezentate denaturat de către primarul în funcție al Timișoarei.

Despre ce e vorba? Nu când a fost el acolo ieri, alaltăieri, s-au întâmplat scenele oribile pe care le vedem, ci în urmă cu vreo 10 -14 zile și poliția, de data aceasta, și-a făcut datoria, după cum doamna victimă a agresiunii acestor primitivi a și făcut cunoscut printr-un comunicat.

Deci poliția și-a făcut datoria de data aceasta, fiind sesizată, l-a reținut pe cel pe care l-a putut reține.

S-a încercat exploatarea în plan electoral a acestei situații nefericite de către primarul în funcție. N-a avut absolut niciun rol în tot ce s-a întâmplat aici. Din nefericire, astfel de situații se întâmplă. Nu foarte frecvent, nu am avut nicio sesizare de așa ceva, să se plângă cineva că poliția nu și-a făcut datoria. Să ne înțelegem… Doamna spune că de 20 de ani, dar nu cred că poate susține că mi-ar fi făcut cunoscut mie lucrul acesta și eu n-am luat măsuri. Eu aș fi sesizat instituțiile statului abilitate să rezolve astfel de situații, că nu primarul le rezolvă”, a declarat Nicolae Robu.

El a îndemnat apoi persoanele care sunt victime ale agresiunilor să aibă curaj și să facă cunoscut acest lucru.

Robu: Unii, din motive electorale, îi creează Timișoarei o imagine care nu e în acord cu realitatea

„Dar vreau să fac o precizare: eu iubesc prea mult acest oraș ca să nu mă doară când văd că unii, din motive electorale, îi creează o imagine care nu e demnă, nu e în acord cu realitatea. Timișoara nu e orașul dominat de clanuri, orașul groazei. Că cine se uită din afară la tot ce se întâmplă și nu primește explicațiile corespunzătoare poate deduce că în Timișoara e dezastru. Dl Fritz e primar de 4 ani. De câte ori în acești

4 ani a fost sesizat de doamna victimă? De câte ori s-a întâlnit cu astfel de agresiuni? Că dânsul vorbește foarte relaxat, insinuând că cei de dinaintea lui ar fi de vină. Păi de 4 ani nu cred că i s-a semnalat că se întâmplă așa ceva, că bănuiesc că dacă i s-ar fi semnalat, ar fi ieșit public.

S-au mai întâmplat în istorie, au fost oameni care au avut de suferit și e o tehnică a acestor așa-numite clanuri. Ea s-a practicat mai de mult, o tehnnică de a șicana vecinii, ca aceștia să vândă și să se mute în altă parte. Sigur că instituțiile abilitate trebuie să intervină, că astfel de agresiuni nu sunt permise într-un stat cu pretenții”, a mai declarat liberalul Nicolae robu, pentru B1 TV.