Robert Sighiartău: Marius Budăi ar trebui să crească pensiile, nu numai să caute vinovați. Unii cred că pot câștiga politic într-un moment de criză. E o licitație de cine vine cu măsuri mai frumoase în fața electoratului (VIDEO)

Robert Sighiartău: Marius Budăi ar trebui să crească pensiile, nu numai să caute vinovați. Unii cred că pot câștiga politic într-un moment de criză. E o licitație de cine vine cu măsuri mai frumoase în fața electoratului (VIDEO)
Foto: Facebook @ Robert Sighiartău

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a explicat că la nivelul coaliției este nevoie de mai multe soluții și de mai puține discuții în spațiul public. „Soluțiile trebuie luate în acord cu premierul și trebuie să fie, că ne place, că nu, un consens pe decizii”, a atras atenția liberalul, luni seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Robert Sighiartău (PNL), pe B1 TV: „Este o licitație de cine vine cu măsuri mai frumoase în fața electoratului”

Întrebat ce îi reproșează ministrului Muncii, Marius Budăi, deputatul PNL a explicat: „În primul rând, domnul Budăi ar trebui să crească pensiile – și să le crească, nu numai să caute vinovați de ce n-ar putea să le crească. Dacă vrea să renegocieze PNRR, cu toate că în 2023 am înțeles că se poate renegocia, să meargă singur la Bruxelles să renegocieze. Acesta este răspunsul meu. Să meargă el singur, să ia avion, să plece la Bruxelles și să renegocieze cu mâinile, că nu știu dacă știe engleză”.

„Unii cred că în momentul acesta pot câștiga politic (…). În momente de criză, tu trebuie să oferi soluții. Ești la guvernare – PSD, cu PNL, că îmi convine, că nu, sunt la guvernare. Trebuie să vii cu soluții și cu lucruri care îi interesează pe concetățeni. Se vede foarte clar că domnul Ciolacu vrea să câștige capital. Este o licitație de cine vine cu măsuri mai frumoase în fața electoratului”, a adăugat Robert Sighiartău.

Potrivit liberalului, măsurile ar trebui discutate în coaliție.

„Acestea trebuie discutate în coaliție, așa este normal. Trebuie discutat, luat măsuri, ieșit la declarații, venit cu soluții. Dacă tot discutăm, să știți că lumea nu apreciază. Pierde PSD, pierde și celălalt partener de guvernare. (…) Soluțiile trebuie luate în acord cu premierul și trebuie să fie, că ne place, că nu, un consens pe decizii. Dacă noi anunțăm în presă tot timpul măsuri, măsuri, măsuri, și nu se întâmplă nimic, păi lumea o să zică, `păi, voi numai vorbiți și vreți să câștigați acum voturi și procente?` (…). Eu le-am spus, veniți cu soluții, mergeți în ședințele de coaliție și propuneți soluții”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie