Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)

Publicat: 02 10. 2024, 21:10
Actualizat: 02 10. 2024, 21:11
Deputatul PNL Robert Sighiartău. Sursa foto: Robert Sighiartău / Facebook

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a spus în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, că finala alegerilor prezidențiale va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

„Noi am spus foarte clar. Vrem o alianță de dreapta”

De asemenea, Sighiartău a subliniat faptul că PNL a fost singurul partid care, de-a lungul timpului, a bătut PSD-ul la prezidențiale. De asemenea, a mai adăugat că liberalii își doresc o alianță de dreapta.

“Singurii, și am și bătut de-a lungul timpului, din 2004 cu Băsescu, 2009, 2014, 2019, singurii care i-am bătut am fost noi, cei de la Partidul Național Liberal. Așadar, finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Marcel Ciolacu știe asta, el de asta folosește retorica asta prin care spune, domnule, noi vrem cu PNL-ul.

Nu, noi am spus foarte clar și o spun și eu răspicat. Noi vrem o alianță de dreapta pentru că mai ales la ce se întâmplă din punct de vedere economic, nu numai la nivelul României, ci la nivel european și internațional, ai nevoie de o gândire de dreapta, pentru că altfel îți mor companii o să ai mari probleme financiare, dacă nu vii în sprijinul acestor oameni care aduc valoare adăugată. PSD-ul, totdeauna, a luat de la cei care muncesc și au dat la cei care nu muncesc, pentru că ăsta e electoratul lor. Ei bine, din acest punct de vedere, pot să vă asigur că Nicolae Ciucă vrea această guvernare de dreapta și vrea să-l bată pe Marcel Ciolacu în turul 2”, a spus vicepreședintele PNL.

„Dacă vrem să batem PSD, atunci trebuie să votăm cu Partidul Național Liberal”

“Electoratul, sigur, de dreapta va vota cu candidatul Partidului Național Liberal, pe un pragmatism simplu: Dacă vrem să batem PSD, atunci trebuie să votăm cu Partidul Național Liberal. Și noi asta facem, de fapt. Sigur că Marcel Ciolacu face un joc, inclusiv la nivelul organizațiilor județene, prin care vrea să întărească falanga AUR, eu spun anexa Partidul Social Democrat, și de asta încearcă să-l crească prin diferite metode. Sigur, nu va reuși pentru că AUR-ul e departe, foarte departe de o gândire, inclusiv în sondaje de o intrare în turul 2. Însă asta este singura șansă prin care ei ar putea să se gândească la Președinția României.

Așadar, noi suntem cei care putem bate Partidul Social Democrat și da, ne dorim o guvernare de dreapta.

Când vorbesc de dreapta, vorbesc de măsuri de dreapta economice, care să susțină economia, întreprinderile private, oamenii care muncesc, oamenii cu profesii liberale și mai ales să înceapă reforma statului român. Restructurarea numărului de bugetari, pentru că sunt prea mulți, în primul rând, eliminarea agențiilor care pur și simplu nu fac nimic, taie frunze la câini și asigură niște locuri de muncă pentru apropiații unor politruci.

Toate lucrurile astea trebuie făcute, pentru că altfel nu mai putem merge înainte.

V-o spun clar, este sufocat aparatul de stat și din cauza asta și dumneavoastră, și cei care ne urmăresc plătesc o grămadă de taxe, de bani, care merg până, la urmă, la niște salarii, la niște oameni care n-au productivitate, nu muncesc. Toate lucrurile astea trebuie făcute cu un guvern de dreapta”, a mai precizat Sighiartău.