Robert Negoiță, acuzații grave la adresa lui Nicușor Dan privind scandalul retrocedării unei părți din parcul IOR: „Acolo e grup organizat. Avocații Primăriei Generale au ținut partea ticăloșilor în Instanță” (VIDEO)

Robert Negoiță, acuzații grave la adresa lui Nicușor Dan privind scandalul retrocedării unei părți din parcul IOR: Acolo e grup organizat. Avocații Primăriei Generale au ținut partea ticăloșilor în Instanță (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a lansat vineri seara, în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, acuzații grave la adresa lui Nicușor Dan privind scandalul retrocedării celor 12 hectare din Parcul IOR. Robert Negoiță susține că avocații Primăriei Generale au blocat de fapt acțiunile prin care parcul ar fi putut reveni în domeniul public, așa cum a cerut Primăria Sectorului 3:

Acuzații grave lansate de Robert Negoiță în scandalul retrocedării parcului IOR

„Cred că trebuie să facem tot ce depinde de noi ca acea bucată de parc să redevină parc, așa cum o știm cu toții. Noi ne luptăm de mai bine de 10 ani în Instanță să câștigăm acea bucată de teren. Permanent, Primăria Generală și vă pun la dispoziție documentele, sunt pe portalul Instanței, încheierile de ședință în care arată avocații, nu juriștii de la Primăria Capitalei, au o armată de juriști dar au plătit și avocați pentru spețele astea cu foarte mulți bani, care avocați au venit permanent în Instanță și au ținut partea ticăloșilor.

Vă vine greu să credeți dar intrați pe portalul Instanței să vedeți cum cei care au reprezentat Primăria Generală au susținut ca Instanța să nu accepte sesizarea Primăriei Sector 3 să se întoarcă terenul înapoi ca domeniu public menționând și anume că dacă Instanța ar accepta solicitarea Primăriei Sector 3 ea s-ar întoarce în patrimoniul Primăriei Generale, nu a Primăriei Sector 3, ceea ce e total adevărat și că dânșii nu și-l doresc.

Pe baza pledoariei și a documentelor și poziției Primăriei Generale, Instanța a constatat la final pe excepție lipsa calității Primăriei Sector 3. Mai este de menționat că în 2019 când s-a judecat pe fond, o singură dată s-a judecat pe fond, Primăria Scetor 3 a câștigat și Instanța declară nulitatea absolută. Curtea de Apel București constată nulitatea absolută și spune acolo argumentele”.

Negoiță: Amenda aplicată de Primăria Capitalei este praf în ochi

Robert Negoiță este sceptic și în ceea ce privește amenzile uriașe aplicate de Primăria Capitalei proprietarilor terenurilor pentru distrugerea spațiului verde. Primarul Sectorului 3 a mai spus că Nicușor Dan are un discurs dublu:

„Cu ocazia acestui praf în ochi și gogoașa asta umflată cu amenda….eu mă bucur, Doamne ajută, cât mai multe amenzi, dar să fie real, să și ajungă să le plătească.

Seamănă foarte mult a minciună și seamănă foarte mult a plimbat cu preșul. Este o idee foarte bună, dar nu rezolvă problema. Să ne ducem la discursul primarului general care una spune în conferințele de presă și altceva spun avocații pe care dumnealui îi trimite în instanță. În presă când spune în conferință: acolo a fost parc, i-am amendat pentru că au distrus o parte de parc. Dar tu în Instanță de ce spui altceva?”.

Robert Negoiță a mai precizat că Primăria Capitalei nu poate dovedi că zona de 12 hectare este un parc pentru că a fost arsă arhiva în contextul retrocedării. De asemenea, primarul Sectroului 3 mai spune că este o relație de prietenie între Nicușor Dan și proprietarii parcului:

„Când eu spun că acolo este mafia retrocedării și acolo e grup organizat, nu o spun așa pentru că nu am treabă. Primăria Generală, astăzi, când discutăm, lucrează pe zona retrocedată, fără nicio problemă, nu îi deranjează nimeni, nu îi face nimeni plângere. E o pretenie. E vorba de rețeaua de termie care trece prin parc și Primăria Capitalei vrea să o schimbe. Lăudabil!”.

Proprietarii terenului  ar urmări o expropriere pe bani publici

Negoiță susține că Nicușor Dan îi ajută de fapt pe proprietarii terenului care ar urmări o expropriere pe bani publici. În acest sens, Robert Negoiță se referă la cifra avansată chiar de Nicușor Dan pentru valoarea terenului, de 70 de milioane de euro:

„Eu sunt chemat în Instanță de ticăloși pentru că am făcut un live de pe terenul lor. Diferența de comportament, prietenia cu Primăria Generală, adversitatea față de Primăria Sector 3. În realitate, tot scandalul și cu defrișările, și cu otrăvirea copacilor nu fac altceva decât…au o strategie, își dau seama că atâta timp cât eu sunt la Primăria Sector 3 ei nu vor obține niciodată autorizație de construire acolo. Ei forțează lucrurile pentru o expropriere. Primarul general e prins demult în chestia asta

Atunci când era deputat a inițiat personal o lege care obliga primăriile să exproprieze toate zonele cu bani de la buget. Vorbea și acum să le dăm bani oamenilor. Chiar a avansat o cifră, 70 de milioane de euro. Aveți o evaluare făcută de un expert? Sau de unde aveți suma aceasta? Atât intenționați să prăduiți acolo? E foarte ciudat să vii să avansezi o sumă dacă în spate nu ai nimic. Eu cred că valoarea acelui teren nu e  mai mare ca 25-30 de milioane de euro, cel mult. De ce vorbește de 70 de milioane de euro?”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei