Rise Project prezintă „adevărul” despre prezidențiabilul USR-PLUS. Cu o carieră construită „pe seama unora nevoiți să plece”, Barna a supervizat fraude cu fonduri UE: „Ia uitați ce belșug se întrevede”

Publicat: 15 10. 2019, 10:47
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Dan Barna, președintele partidului care a inițiat campania „Fără Penali” în funcții publice, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE, susține Rise Project, care a realizat o analiză despre prezidențiabilului USR-PLUS. (Detalii AICI)

„Ia uitați ce belșug se întrevede”, le spunea Dan Barna angajaților săi, pe mail, când îi anunța că vin banii din afacerile sociale derulate pe bani europeni.

Rise Project a scos în lumină o serie de „contraste” din cariera lui Dan Barna. Unul dintre ele ar fi acela că, deși acesta susține că vrea să-i întoarcă pe români în țară, el și-a construit parcursul profesional „pe seama unora nevoiți să plece”.

Publicația de investigații jurnalistice susține că Dan Barna, care a profitat din afacerile sociale pe care le-a derulat mai mult decât oamenii „aflați în cumpănă”, și-a dirijat inițiativele în algoritmul de încredere al lui Liviu Dragnea, fostul președinte PSD.

„Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire”, arată ancheta Rise.