"Riscăm ca alegerile să fie irelevante". Băsescu: Nu vreau ca peste 5 ani să ne trezim într-un stat în care să conteze doar ce decid instituțiile de forță

"Riscăm ca alegerile să fie irelevante". Băsescu: Nu vreau ca peste 5 ani să ne trezim într-un stat în care să conteze doar ce decid instituțiile de forță

Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, referitor la decizia CCR privind interceptările în dosarele penale, că singura instituţie care are dotarea necesară pentru a face „ascultări la nivel mare” este SRI.

Liderul PMP precizează că un stat în care instituţiile de forţă vor să ştie totul naşte „grozăvii”.

“În momentul de față, singurii care au dotarea tehnică necesară să facă ascultare la nivel mare, este SRI-ul. Aici trebuie să avem mare grijă. Știm ce grozavii poate genera un stat în care instituțiile de forță vor să știe ce e în casa fiecăruia.  Eu scot bani de pe card pentru că nu vreau să se știe unde am fost și ce am mâncat”, a susținut fostul președinte în cadrul unui interviu acordat Nașul TV.

Băsescu menționează că atunci când “2-3 instituții” ajung să rezolve tot încep să “nu mai conteze alegerile”. Părerea fostului președinte este că  “probeleme țării trebuie rezolvate de cei aleși și care răspund în fața electoratului, nu de niște bugetari care pun șeaua pe patrie”.

Traian Băsescu mai spune că la sfârșitul mandatului său “potențialul statului era uriaș în raport cu cetățeanul”.

“Dacă nu intevine acel echilibru, pe de o parte politicul, pe de o parte respectarea drepturilor omului, în mod categoric am o strângere de inimă uitându-ma cum stau șefii de partide îngrijorați, gata să spună „Să trăiți!” și la un caporal, cum Parlamentul este pur și simplu decimat. Riscăm ca alegerile să fie irelevante și România a mai avut astfel de situații. Având în vedere experiența celor din CCR, cred că se gândesc la acelasi lucru. Nu vreau ca peste 5 ani să ne trezim într-un stat în care să conteze doar ce decid instituțiile de forță”, a mai declarat fostul președinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie