Revoltă în USR, după noua propunere făcută de PLUS pentru funcția de viceprimar al Capitalei: „E corect oare ca USR-ului să i se comande ca unui răcan – votează-l pe Tomescu, hai executarea?”

Revoltă în USR, după noua propunere făcută de PLUS pentru funcția de viceprimar al Capitalei: „E corect oare ca USR-ului să i se comande ca unui răcan - votează-l pe Tomescu, hai executarea?”

Apar noi tensiuni în USR-PLUS, după ce Vlad Voiculescu a renunțat la funcţia de consilier general şi, implicit, la postul de viceprimar al Capitalei, pentru a prelua portofoliul Sănătății în viitorul Guvern. În locul lui Voiculescu, a fost propus pentru funcția de viceprimar pe Horia Tomescu, cel care a ocupat ultimul loc eligibil pe lista alianței pentru Consiliul General al Municipiului București. Decizia i-a cam enervat pe unii dintre USR-iști.

„Nu contest că e foarte ușor de făcut asocierea ”Vlad Voiculescu e membru PLUS”, deci funcția de vice la PMB este în bătătura PLUS și conducerea PLUS e îndreptățită să numească un plușist.

Dar tot atît de adevărat este că Vlad Voiculescu, în urma negocieri, a fost desemnat să deschidă lista de consilieri generali și s-a negociat pentru el o funcție mai vizibilă în considerarea marii sale notorietăți și pentru că a fost un potențial candidat la funcția de Primar General care a făcut pasul înapoi. Deci asta înseamnă că poziția de vice a lui VV a fost ”intuitu personae” nicidecum trasă la sorți”, a ținut să precizeze Dumitru Dobrev, fost membru al Biroului Național al USR, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, consilierii generali USR au fost informați despre nominalizarea unui „anume Horia Tomescu” printr-un „e-mail neasumat de un lider al Alianței”.

Dobrev insistă că nu e corect față de USR să fie pus așa în fața faptului împlinit. El a mai precizat că nu prea vede unde este unitatea dintre USR-PLUS, atât de mult promisă electoratului: „Acum mă întreb, e corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan – uite un Tomescu, ia și votează-l, hai executarea? Bașca, parcă eram fuzionați, suntem un singur partid, de ce să mai punem problema de USR vs PLUS? Parcă era cu unitate pentru binele românilor sau cum?”.

El a citat și din protocolul alianței, potrivit căruia: „La Consiliul General al Municipiului București, Alianța va susține și vota ca viceprimar pe Vlad Voiculescu de la PLUS. În cazul în care Alianța poate impune ambii viceprimari, al doilea viceprimar va fi desemnat de USR”.

Dobrev a amintit apoi și de declarațiile liderilor Dacian Cioloș si Dan Barna, potrivit cărora desemnările în funcțiile ce revin USR-PLUS se fac transparent și meritocratic.

„Ce s-a întâmplat de ieri până azi? A, a apărut un post care trebuia să meargă neapărat la PLUS. Vivat competența, reprezentarea și viziunea politică! Să trăiască Republica! Vivat Principatele Unite!”, a mai scris Dumitru Dobrev, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”