Revelionul în România, mai scump decât la Paris, Roma sau Madrid

Revelionul în România, mai scump decât la Paris, Roma sau Madrid

Preţurile mari practicate de hotelieri de la munte de Revelion depășesc  tarifele din multe capitale europene. Conform agențiilor de turism, cele mai scumpe locuri din zona montană sunt hotelurile construite înainte de 1989, iar cazarea la trecera dintre ani costă mai mult de 500 de euro de persoană. Și asta pentru că cererea este dublă față de capacitatea totală de aproximativ 4.000 de locuri de cazare din Poiana Brașov și Valea Prahovei.

Sunt vreo 10-12 hoteluri de top la munte, şi ele cumulează cam 4.000 de locuri. Toate acestea, unde un loc de cazare costă, în medie, peste 500 de euro pentru un pachet de Revelion, s-au umplut deja. Este o singură dată pe an Revelionul, iar numărul de locuri este foarte mic faţă de cerere„, a spus Alin Burcea, proprietarul unei agenții de turism, citat de ZF.

Burcea a precizat că cei mai mulți dintre românii dispuși să plătească 500 de euro pentru o cameră la munte provin din Capitală, iar hotelurile cele mai scumpe de la noi depășesc ofertele din marele capitale ale Europei, unde 4-5 nopţi de cazare, cu zbor inclus, costă sub 600 de euro.

Cred că cei care plătesc peste 500 de euro pe sejur de Revelion la munte fac asta din comoditate, pentru că nu se pune problema banilor. Cu 500 de euro poţi face un Revelion la Paris, Roma sau Madrid, incluzând cinci nopţi de cazare şi transport cu avionul. Cu 300 de euro poţi petrece trei nopţi la Viena, cu zbor inclus, iar la Budapesta costă 200 de euro„, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`