Rețeta succesului: Cum a ajuns o bucureșteancă de 31 de ani să fie primarul unei comune din Arad (FOTO)

Publicat: 12 06. 2016, 15:56
foto: facebook.com

O tânără de 31 de ani din București a câștigat alegerile pentru funcţia de primar într-o comună din Arad.

Irina Onescu este fostă producătoare de emisiuni la MTV, în prezent organizatoare de festivaluri de muzică în ţară, dar a plecat din București în urmă cu câțiva ani. A ales un sat arădean cu 1500 de locuitori. Are 31 de ani şi a fost aleasă cu doar trei voturi în plus faţă de principalul său contracandidat, informează Arad Online.

"Foaie verde lămâiţă, Irina e primăriţă". Doi copii din sat i-au transmis Irinei Onescu această rimă, după ce a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în comuna arădeană Petriş, aflată la o sută de kilometri de municipiul Arad şi care are puţin peste 1.500 de locuitori. Acum, spune că este decisă să îşi ia în serios atribuţile de primar.

FOTO: oanatache.ro

Irina Onescu nu este din Petriş. Nici măcar din judeţul Arad. S-a născut şi a crescut în Bucureşti, unde a învăţat la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, iar apoi a urmat Facultatea de Jurnalism și Științele Comuncării din cadrul Universităţii din Bucureşti.

”Mi-am înfiinţat propria firmă de producţie audio-video”, povesteşte Irina.

Cu toate că Bucureştiul avea să-i rezerve o carieră, sufletul Irinei a rămas undeva în judeţul Arad, la Petriş, un sat cu 500 de locuitori, în care a ajuns pentru prima dată la vârsta de doi ani.

foto: renasterea.ro

În 2011, bucureşteanca a revenit la Petriş, unde a decis să se stabilească definitiv.

Din 2014, dorind să promoveze satul Petriş, organizează un maraton de ciclism ”pentru ca oameni din toate colţurile ţării să vină să admire frumoasa vale a Petrişului”. Aşa s-a născut ”Drumul Regelui”, un eveniment care anul acesta a sărbătorit cea de-a treia ediţie.

Noul edil își dorește să îmbunătățească radical infrastructura comunei pentru a atrage investiții străine.

„Trebuie să recuperăm teren la capitolul fonduri europene, atât în administrație, cât și la nivel de comunitate. I-am încurajat și îi voi încuraja pe micii fermieri și producători să își dezvolte activitatea cu sprijin european”, afirmă primărița.