Rețeaua socială Facebook încalcă legea germană a protecției datelor

Publicat: 19 12. 2012, 13:27

Facebook are o politică strictă de a permite crearea unui cont doar folosind numele real. Conturi create sub nume false sunt înregistrate, dar de îndată ce sunt descoperite de Facebook, acesta sunt șterse. Această politică nu se aplică însă în Germania, relatează geek.com.

Potrivit Weichert Thilo, comisarul pentru probleme de confidențialitate de la Oficiul pentru Protecția Datelor (ULD) din landul german Schleswig-Holstein, Facebook încalcă legea, insistând asupra utilizării numelui real. Weichert spune că politica Facebook încalcă legislația privind protecția datelor și a cerut ca rețeaua de socializare să permită imediat folosirea nickname-urilor.

Facebook a spus că intenționează să se opună acestei cereri, precizând că are dreptul să îți decidă propriile reguli atâta timp cât este în cadrul legii. Cu toate acestea, dacă Weichert are dreptate, Facebook încalcă deja legea germană privind protecția datelor. Dacă Facebook decide să se opună deciziei, are la dispoziție două săptămâni pentru a aduce cazul în instanță.