Reprezentanții fermierilor şi transportatorilor au amânat discuțiile de la Ministerul Finanțelor (VIDEO)

Publicat: 14 01. 2024, 12:14
Actualizat: 14 01. 2024, 12:16
Marcel Boloș . Foto: Guvernul României / Facebook

Întâlnirea transportatorilor și fermierilor cu Ministerul Finanțelor a fost amânată. Protestatarii au fost așteptați să se întâlnească duminică cu Ministerul Finanțelor, dar ședința a fost amânată din motive necunoscute.

Delegația condusă de ministrul Marcel Boloș a așteptat protestatarii la sediul ministerului, dar aceștia nu s-au prezentat. Întâlnirea, care era programată pentru duminică la ora 11.00 va fi reprogramată pentru mai târziu.

„Astăzi, la ora 11.00, la sediul MF a fost programată o întâlnire între conducerea instituţiei şi o delegaţie formată din reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor. Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegaţia acestora nu s-a prezentat la întrevedere şi a solicitat amânarea discuţiilor pentru ora 14.00.Reprezentanţii MF rămân deschişi la orice propunere de reprogramare a întâlnirii sau la stabilirea unei noi modalităţi de comunicare pentru a aborda revendicările şi problemele ridicate”, a transmis Ministerul de Finanţe.

Protestul transportatorilor și fermierilor continuă

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat duminică în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile. Manifestațiile continuă în ciuda discuțiilor și acordurilor încheiate cu miniștrii Agriculturii și Transporturilor în ziua precedentă. Protestatarii au avut, de asemenea, o întâlnire la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară. Transportatorii şi fermierii au demarat miercuri o serie de proteste, nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Aceştia au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă, îndreptându-se spre Bucureşti, iar traficul a fost blocat pe mai multe şosele inclusiv pe Şoseaua de centură a Capitalei.