Replici dure în PDL. Cezar Preda cere excluderea „trădătorului” Sever Voinescu. Voinescu: Ca să-l pot băga în seamă trebuie să mă asigur că există

Publicat: 09 01. 2013, 13:36

Schimb de replici cu scântei în PDL. Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de „trădarea” partidului şi a susţinut că singurul lucru pe care îl poate cere acesta este să fie dat afară. „Cine e acest Cezar Preda?” a replicat, ironic, Voinescu pe Facebook, devenit în ultimele zile câmpul de luptă al democrat-liberalilor.

Cezar Preda îl acuză pe Voinescu de faptul că, în campania electorală, a susţinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu, chiar şi după ce aceasta a decis să candideze din partea PPDD.

„Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie”, potrivit cotidianul.ro.

Replica lui Cezar Preda a venit după ce Sever Voinescu a cerut urgentarea organizării congresului PDL. Comentariile prim-vicepreşedintelui PDL l-au iritat pe Voinescu.

„Cine-i Cezar Preda? De când am intrat în politică, am cunoscut mulţi oameni. Câţiva politicieni – nu e printre ei. Câţiva oratori – nu e printre ei. Câţiva făcători de legi – nici printre ei nu e. E drept, am cunoscut şi multă pleavă guralivă, golănaşi, zurbagii, făcători zgomotoşi ai nimicului, dar mulţimea asta e atât de pestriţă în memoria mea încât greu pot identifica chipuri. Vă rog să mă ajutaţi să-mi amintesc cine e acest Cezar Preda – ca să-l pot băga în seamă trebuie întâi să mă asigur că există. Există?”, a scris Voinescu pe Facebook.

În cearta dintre cei doi se amestecă şi alţi democrat-liberali, pasionaţi de mediul virtual. Europarlamentarul Cristian Preda s-a arătat, pe blog, solidar cu Voinescu. El l-a criticat pe Cezar Preda, amintind că a pierdut şi localele şi parlamentarele în Buzău.

„Sunt, se înţelege, solidar cu Sever Voinescu, ameninţat cu excluderea din PDL de către Cezar Preda. În loc să explice de ce e nevoie de 6 luni pentru a pregăti o nouă Convenţie, prim-vicepreşedintele PDL recurge la invective”, a scris Cristian Preda.