Remus Cernea, despre Legea defăimării: Consecințele privesc îngrădirea gravă a libertăților de exprimare. Aplicarea acestei legi ar fi un mare pas înapoi pentru democrație (VIDEO)

Remus Cernea, despre Legea defăimării: Consecințele privesc îngrădirea gravă a libertăților de exprimare. Aplicarea acestei legi ar fi un mare pas înapoi pentru democrație (VIDEO)

Adoptarea Legii defăimării ar reprezenta un mare pas înapoi pentru democrație, a susținut deputatul independent Remus Cernea, pentru B1 TV.

Legea a fost introdusă pe ordinea de zi pentru a fi votată de către deputați, după ce marți a fost aprobată de către comisiile de specialitate. (Detalii AICI)

”Dacă va fi inclusă pe ordinea de zi, va fi inclusă cu încălcarea regulamentului pentru că articolul 69, punctul 2 prevede că orice raport trebuie înmânat deputaților cu cinci zile înainte de dezbaterile din plen, or raportul a fost discutat ieri. Am fost și eu la ședintă. Sper ca proiectul să nu fie inclus pe ordinea de zi, deși a fost pus pe site în această dimineață.

Legea nu are nicio justificare democratică. E o clară încălcare a regulamentului și sper să nu se producă. Sper ca președintele Camerei să nu accepte prezența acestuia pe ordinea de zi.
Proiect de lege oricum e profund nedemocratic”, a susținut Cernea.

El a precizat că legea ar putea fi atacată la Curtea Constituțională și că el va semna o astfel de sesizare.

Remus Cernea, despre Legea defăimării: Consecințele privesc îngrădirea gravă a libertăților de exprimare

#DIRECT_ONE_qcfr16#

”Consecințele privesc îngrădirea gravă a libertăților de exprimare. Deja există o legislație în acest sens și ea nu trebuie să fie excesivă, cum prevede proiectul.

Sper ca societatea civilă să se mobilizeze. Multe ONG-uri s-au mobilizat, la fel oamenii pe Facebook. E bine că se mobilizează și își exprimă un punct de vedere critic față de un abuz evident”, a mai declarat deputatul.

El a mai spus că aplicarea acestei legi ”ar fi un mare pas înapoi pentru democrație și ar aduce un grav deficit de democrație”.

”Legea este scrisă de oameni, se simte din felul în care e scrisă, care nu au experiență și expertiză în ceea ce privește drepturile omului. De aici multe stângăcii, formulări ambigue și ciudate”, a mai susținut Remus Cernea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`