Record de cazuri COVID-19. Urmează închiderea restaurantelor? Răspunsul premierului Ludovic Orban (VIDEO)

Record de cazuri COVID-19. Urmează închiderea restaurantelor? Răspunsul premierului Ludovic Orban (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că asistăm la o creștere a numărului de infectări zilnice cu coronavirus deoarece, în ultimele săptămâni, s-au reluat mai multe activități, deci nivelul de distanțare socială s-a redus.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul reînchiderea restaurantelor, Orban a răspuns că o astfel de decizie a fost luată deja la nivel local, acolo unde s-a constatat o răspândire agresivă a bolii. Prim-ministrul nu exclude ca astfel de măsuri să fie luate și pe viitor în alte localități.

De altfel, atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban au vorbit despre posibilitatea reintroducerii restricțiilor și a carantinării în localitățile în care evoluția epidemiei impune acest lucru.

„Vom aplica legea și o vom aplica ferm. Sigur, respectuos față de oameni, companii, cetățeni, dar vom aplica legea”, a ținut să puncteze premierul.

Record de cazuri COVID-19. Urmează închiderea restaurantelor? Răspunsul premierului Ludovic Orban

Declarațiile premierului Ludovic Orban despre o eventuală închidere a restarantelor, pe fondul crizei COVID-19

„Conform Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, în localitățile în care se înregistrează un nivel de infectare de peste 1,5, Comitetele județene sau Comitetul municipal pentru situații de urgență ia această decizi. S-a și luat decizia în câteva localități.

Vom aplica reglementările legale. Sigur că avem evaluări. Se știe foarte clar că de la 1 septembrie am luat măsuri de revenire la normalitate: activitatea în restaurante, activitatea în teatre, cinematografe. Pe 14 septmebrie au început școlile, iar la 1 octombrie începe anul universitar. Nivelul de distanțare socială s-a redus, deci a crescut riscul infectării.

Singura soluție clară, precisă e respectarea de către cetățeni a regulilor de protecție sanitară, respectarea de către instituții, companii, organizatori de evenimente a acestor reguli stabilite de noi.

Vom aplica legea și o vom aplica ferm. Sigur, respectuos față de oameni, companii, cetățeni, dar vom aplica legea. Gradul de conformare e necesar să crească pentru a reduce riscul de răspândire a virusului”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Record de noi infectări cu coronavirus, miercuri – 2.158

Miercuri, România a înregistrat un record al cazurilor nou raportate de coronavirus – 2.158 în 24 de ore. Numărul total al infectărilor a ajuns astfel la 127.572.

Bilanțul deceselor a crescut și el la 4.825 după ce, în ultima zi, încă 33 de pacienți COVID-19 au pierdut lupta cu boala.

Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică, 7.496 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt acum internați în spitalele din țară, din care 550 sunt în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă.

Klaus Iohannis susține că e posibilă reintroducerea unor restricții în localitățile în care numărul cazurilor de COVID-19 crește îngrijorător de mult

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu exclude reintroducerea unor restricții în zonele în care se constată o răspândire agresivă a SARS-CoV-2, astfel încât lucrurile să nu scape complet de sub control.

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple, clare: mască, distanță, igienă. Se vede că sunt unele persoane care nu vor să respecte normele, atunci trebuie să se intervină. Nu doresc să reintroducem restricții, dar e evident că dacă numărul infectărilor crește, în anumite localități e posibil să se reintroducă restricții, altfel lucrurile scapă de sub control”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`