Reacția ambasadorului Israelului după comparația făcută de Andrei Caramitru între Holocaust și emigrația românilor: ”Atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală” (FOTO)

Reacția ambasadorului Israelului după comparația făcută de Andrei Caramitru între Holocaust și emigrația românilor: ''Atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală (FOTO)
Foto: Facebook/David Saranga

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a criticat dur afirmațiile recent ale lui Andrei Caramitru, care a comparat fenomenul emigrației românilor cu Holocaustul.

“Din păcate, din nou, constatăm cu dezamăgire că un politician român se folosește de termenul „Holocaust” într-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovați nu trebuie minimalizată, iar atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid. România a făcut pași importanți în combaterea anti semitismului și este fără îndoială un model de urmat în regiune.

Educația despre Holocaust și despre ororile îndurate de milioanele de oameni este extrem de importantă, de aceea ignoranța în acest sens nu trebuie tolerată. Îl invităm pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult și să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”, a scris ambasadorul Saranga pe Facebook.

La fel, afirmațiile făcute de consilierul președintelui USR au fost criticate aspru și de deputatul Silviu Vexler, reprezentantul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

„Memoria victimelor Holocaustului și drama Holocaustului în sine, cu tot ceea ce a însemnat ea, nu au ce căuta într-un conflict politic, în nicio formă si pentru absolut niciun motiv, oricât de dur ar fi acesta.

Este complet inacceptabil și revoltător atunci când cuvântul “Holocaust” este folosit politic.

Condamn cu fermitate gestul domnului Andrei Caramitru. Nimic din România de astăzi nu poate fi comparat cu drama inimaginabilă din timpul Holocaustului, cu asasinarea a milioane de oameni.

Repet : Trivializarea Holocaustului si a memoriei victimelor Holocaustului este un lucru grav, periculos. În special când printr-o astfel de atitudine se lasă impresia că ceea ce s-a întâmplat este acceptabil.

După toți acești ani, memoria victimelor Holocaustului încă luptă, de multe ori, cu nepăsarea și indiferența.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`