Reacția șefei PSD Botoșani, după perchezițiile DNA la birourile ei: Am pus la dispoziție toate documentele. Au fost și la mine acasă
Președinta Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a avut o primă reacție, miercuri, în urma perchezițiilor DNA. Aceasta a explicat că ancheta procurorilor are legătură cu spitalul Botoșani, care se află în subordinea CJ, însă nu este implicată în acest caz, transmite Botoșani News.
„A fost efectuată o percheziție domiciliară, după cum ați văzut și dumneavoastră, am pus la dispoziție toate documentele solicitate de către organele abilitate. Consiliul Județean nu face parte din această speță, înțelegem că este vorba de o unitate spitalicească. Nu au fost ridicate înscrisuri sau documente oficiale. Au fost și la mine acasă și de asemenea nu au fost ridicate niciun fel de documente”, a declarat Doina Federovici.
Șefa Consiliului Județean a precizat că s-au făcut percheziții inclusiv la ea în birou, deoarece Spitalul Județean se află în subordinea CJ.
DNA efectuează miercuri 92 de percheziții în județele Botoșani și Iași, iar acțiunea vizează și biroul președintei de la Consiliul Județean Botoșani, Doina Federovici, și Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, relatează Monitorul de Botoșani.
DNA, percheziții în județele Botoșani și Iași
În comunicatul oficial, procurorii anticorupție nu menționează locațiile percheziționate, dar spun că se „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante”.
„În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice”, se mai arată în același comunicat.
Presa locală susține că este vizat și Spitalul Județean Botoșani, acolo unde au fost sigilate mai multe birouri, inclusiv al managerului. Conducerea și personalul unității sanitare au fost ținta protestelor după tragedia din luna august, când o femeie însărcinată a fost lăsată ore întregi fără îngrijiri și în cele din urmă a murit.