Război pentru controlul filialelor județene între PNL și PDL: Tinel Gheorghe propune reprimirea în PNL a oamenilor lui Tăriceanu (VIDEO)

Publicat: 14 01. 2015, 19:12
Foto: B1 Tv

Fuziune cu probleme între PNL şi PDL. Până acum, procesul este pe punctul de a fi finalizat doar în 10 judeţe. Conducerea centrală încearcă să găsească soluţii pentru a media focarele de conflict.

Vechii liberali au pretenţia de a domina conducerile a 30 de filiale judeţene, fapt ce stârneşte nemulţumirea democrat-liberalilor. Sunt însă şi liberali care vin cu idei inedite.

Tinel Gheorghe a spus astăzi că liberalii care au plecat în formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu ar trebui reprimiţi în partid.

„Cu gândul la preluarea guvernării, tabăra liberală pare dispusă să-şi schimbe atitudinea faţă de trădători. E o chestiune sensibilă cu domnul Tăriceanu, anticipez că după 1 februarie mulţi colegi liberali care au plecat din PNL se vor întoarce înapoi. Cred că cei care au plecat, amăgiţi de Călin Popescu Tăriceanu cu fata morgana în curtea PSD, trebuie primiţi. E părerea mea personală, acuma nu știu”, a declarat Tinel Gheorghe.

Până acum, liderii noului PNL nu au stabilit criteriile pe baza cărora se va stabili ponderea în conducerile comune ale filialelor judeţene. Potrivit unor surse politice, vechii liberali doresc să conducă 30 de organizaţii. Aceştia vor ca împărţirea să se facă pe baza rezultatelor fiecărei părţi de la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de anul trecut. Oamenii lui Vasile Blaga sunt însă nemulţumiţi de pretenţiile liberalilor. Există totuşi foşti lideri PNL care iau în calcul posibilitatea organizării de alegeri anticipate.

„Un nou guvern PNL ar trebui ales pe baza alegerilor, fie anticipate, fie la termen. Nu este exclus însă ca în mod cu totul surprinzător să fie pentru prima dată întrunite condițiile pentru alegeri anticipate. Aceste cerințe fundamentale sunt extrem de severe. Mi-e greu să cred că vor fi întrunite până în 2016. Alcătuirea unui guvern pe baza unor combinații în Parlament. Nu este în acord cu dorințele electoratului”, a completat acesta.

Luptele sunt însă din ce în ce mai acerbe. La Gorj, democrat-liberalii se folosesc de problemele în justiţie pe care le au colegii din PNL pentru a obţine controlul. La Deva, liberalii se bat între ei după arestarea liderului Mircea Moloţ. Potrivit jurnaliştilor de la Știripesurse, funcţia de lider local este disputată de preşedintele PNL Hunedoara Bogdan Ţîmpău şi preşedintele PNL Deva, Tiberiu Balint, un alt politician cu probleme penale.

Situaţia este tensionată şi la Neamţ. Deşi ar fi trebuit ca numele candidaţilor pentru alegerile din 2016 să se stabilească în urma unor consultări comune, democrat-liberalul Alexandru Drăgan şi-a anunţat deja candidatura la funcţia de şef al Consiliului Judeţean.

La Brăila, USL este încă viu. Vechii liberali nu doresc să renunţe la alianţa cu PSD. În semn de protest, liderul PDL Brăilă, Alexandru Nazare şi-a dat demisia. Conducerea centrală îşi recunoaşte neputinţa. Secretarul general al PNL susţine că liderii filialelor cu probleme vor fi chemaţi la Bucureşti pentru discuţii.

Tinel Gheorghe propune reprimirea în PNL a oamenilor lui Tăriceanu

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf