Război intern în PNL: Mai mulți lideri de filială vor fi eliminați la ordinul lui Orban

Război intern în PNL: Mai mulți lideri de filială vor fi eliminați la ordinul lui Orban

Coaliția guvernamentală scoate oamenii în stradă prin deciziile pe care le ia, dar opoziția continuă să își concentreze eforturile pentru luptele interne. USR a trecut printr-un mare scandal după demisia din partid a lui Nicușor Dan și lupta pentru înlocuirea lui la șefie, iar acum a venit rândul PNL-ului să se remarce prin conflictele interne.

Liberalii au început prin întocmirea unei liste de comunicatori oficiali ai partidului de pe care au fost înlăturați cei considerați prea apropriați de PSD, iar acum duc eforturile la nivelul de eliminare din fruntea filialelor a celor considerați a nu face destule pentru a se lupta cu social-democrații.

La nivelul PNL Târgu Mureș, Biroul Permanent al acestei organizații a fost dizolvat încă din luna august, pe motiv că a sprijinit , prin proprii reprezentanți, numirea ca viceprimari a unui membru de la PSD și a unui de la UDMR, fără acordul conducerii organizației județene.

Scandalul în filiala de la Târgu Mureș ține încă de la fuziunea PNL-PDL, iar acesta a escaladat și cu primarul orașului Dorin Florea, provenit din PDL, care a decis să fie independent politic, iar liderul PNL Târgu Mureș, Ovidiu Moldovan , fiind un apropiat al acestuia.

Ludovic Orban vrea acum soluții pentru refacerea unității filialei și pentru mobilizarea acesteia pentru lupta cu PSD.

"Ultima oară când a fost acolo a criticat dizolvarea BP-ului și le-a cerut colaborare mai strânsă între tabere și să rezolve problema cât mai rapid. Colegii noștri au promis asta, dar după plecarea lui, au făcut tot cum i-a tăiat capul. Nici până acum nu s-a ales noul BP. Mai mult, am fost informați că din noul Birou vor face parte și consilierii municipali care au votat pentru PSD și UDMR", susțin surse din conducerea PNL, conform stiripesurse.ro.

Însă, Ludovic Orban nu este de acord cu o apropriere a membrilor partidului de alte partide și a avertizat că va lua măsuri mult mai dure dacă situația se va impune.

Un alt lider de filială ce este pe picior de plecare este Florin Alexe de la Sectorul 3. Acesta ar urma să fie debarcat pentru că în Consiliul Local al Sectorului 3, liberalii nu au manifestat nicio urmă de opoziție și au votat cot la cot cu PSD și ALDE pentru măsurile primarului Robert Negoiță.

"Colaborarea dintre Florin Alexe și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță este notorie. Consilierii noștri nu fac niciun efort să stopeze măsurile propuse de edil, dimpotrivă, votează cot la cot cu cei de la PSD și ALDE, iar conducerea de sector nu a făcut niciun efort să descurajeze aceste practici", au precizat surse politice pentru stiripesurse.

În plus, Florin Alexe a profitat de aproprierea sa de PSD pentru a își propulsa și un apropriat, pe Victor Ionescu, ca subsecretar de stat la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Acest lucru l-a înfuriat pe Orban care a cerut excluderea sa din partid, iar în Biroul Executiv de săptămâna viitoare se va discuta atât înlăturarea din funcție a lui Alexe cât și dizolvarea întregului Birou Permanent al PNL Sector 3.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`