Război în Guvernul Cioloș: Miniștrii ”pro-PSD”, puși la zid

Publicat: 14 08. 2016, 14:50
Foto: gov.ro

Război total în Guvernul Cioloș. Deşi aparent uniţi în faţa politicienilor din toate partidele şi a valului de critici care vine din partea acestora, se pare că între miniştrii cabinetului Cioloş s-ar duce, în spatele uşilor închise, un adevărat război. Concret, mai mulţi membri ai Guvernului i-ar fi cerut premierului excluderea miniştrilor "pro-PSD", informează B1 TV.

Miza acestor disensiuni ar fi alegerile generale care vor avea loc în această toamnă. Pe măsură ce lupta politică se ascute, se conturează mai clar și taberele politice din Guvernul de tehnocrați. Astfel, ar exista un conflict mocnit între miniștrii pro-liberali și cei care sunt de partea PSD.

În acest context, i s-ar fi cerut premierului Dacian Cioloș să-i înlăture din Guvern pe miniștrii care ar fi pro-PSD. Pe această listă s-ar afla ministrul de Interne, Petre Tobă, și vicepremierul Vasile Dîncu.

Confliectul vine și în contexul în care social-democrați ezită să depună o moțiune de cenzură, deși critică deschis Guvernul Cioloș.