Rasaliu (PSD): Se negociază un portofoliu de comisar european în domeniul economic. Roxana Mînzatu are o experiență de 20 de ani în gestiunea fondurilor europene (VIDEO)

Rasaliu (PSD): Se negociază un portofoliu de comisar european în domeniul economic. Roxana Mînzatu are o experiență de 20 de ani în gestiunea fondurilor europene (VIDEO)
Sursa foto: Rasaliu Marian / Facebook

Deputatul PSD Marian Rasaliu a explicat luni, pentru B1 TV, de ce consideră că Roxana Mînzatu, colega sa, e potrivită pentru a fi noul comisar european din partea României. Rasaliu a spus că aceasta are o experiență îndelungată în „domeniul gestiunii și implementării fondurilor europene în România”.

Social-democratul a mai afirmat că în acest moment Guvernul negociază pentru România obținerea unui portofoliu de comisar european în domeniul economic.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Marian Rasaliu, despre propunerea Guvernului României de comisar european

„Sigur se discută despre un portofoliu economic, din zona aceasta.

Vă pot spune câteva chestiuni. Roxana Mânzatu e colega mea de la Brașov. Deține o experiență profesională și publică de foarte mulți ani, de aproximativ 20 de ani, în domeniul gestiunii și implementării fondurilor europene în România. Domeniile în care s-a implicat în această poatură și ulterior sunt antreprenoriatul și sprijinirea start-up-urilor, a IMM-urilor, inclusiv prin implicarea în designul unor scheme de finanțare precum Start-Up Nation și promovarea femeilor în viața publică și în antreprenoriat.

E membru PSD din 2000, e o doamnă cu o empatie extraordinară, o prietenă deosebită. Credeți-mă, sunt mândru că colega mea ne va reprezenta din postura de comisar european. (…)

A lucrat și în perioada 2004, de preintegrare a României în comunitatea europeană, tot pe fonduri europene”, a declarat Marian Rasaliu, pentru B1 TV.

Ce a spus Ciolacu despre propunerea de comisar european

Anunțul privind propunerea României de comisar european a fost făcut luni de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Întrebat de reporteri dacă există semnale că decizia României de a accepta să nominalizeze o femeie, așa cum a cerut președinta Comisiei Europene, va face mai ușoare negocierile în privința deficitului, premierul a negat: „Nu. Cred că ducem discuția într-o zonă neprofesională și într-o zonă în care ne sancționăm unii pe alții. (…) Din punctul meu de vedere, cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua comisarul desemnat de către România, și mai puțin persoana.Iertați-mă, mai ales că sunteți o doamnă și ați pus această întrebare, cred că e ultimul lucru pe care l-aș lua în considerare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`