Rareș Hopincă (PSD): Nu cred că se pune problema ieșirii de la guvernare / Moțiunea de cenzură a USR este un demers mai degrabă populist, ce ține de campania electorală

Rareș Hopincă (PSD): Nu cred că se pune problema ieșirii de la guvernare / Moțiunea de cenzură a USR este un demers mai degrabă populist, ce ține de campania electorală
Sursa foto: Facebook / @Rareș Hopincă

Primarul ales al Sectorului 2, Rareș Hopincă, a spus în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, că nu crede că se pune problema ieșirii de la guvernare, având în vedere ultimele declarații venite din partea PNL.

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, Rareș Hopincă o caracterizează ca fiind un demers mai degrabă populist, legat de campania electorală, și nu consideră că este un demers serios care ar putea conduce la o majoritate parlamentară sau la o formulă de guvernare.

„Nu cred că este un demers serios”

Hopincă menționează că a observat opinii rezervate din partea liderilor Partidului Național Liberal cu privire la această moțiune, sugerând că este o încercare de a profita de o greșeală a președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

„Personal, nu cred că se pune problema ieșirii de la guvernare și spun acest lucru văzând declarațiile liderilor Partidului Național Liberal din ultimele zile. Mai mult decât atât, chiar purtătorul de cuvânt al partidului, la începutul sau la intrarea în această ședință, declara că sunt de discutat chestiuni de ordin electoral, ce țin de strategia electorală și așa mai departe.

Dar, trecând peste această discuție, am văzut cu siguranță în ultimele zile poziționările cu privire la moțiunea de cenzură a USR. Și aici trebuie, totuși, să spunem că am văzut opinii rezervate și serioase din partea majorității purtătorilor de mesaj ai Partidului Național Liberal. Demersul acesta, până la urmă, de a profita de pe urma unei greșeli neforțate a președintelui Ciucă, de a profita într-un mod inteligent politic, cum a făcut doamna Lasconi, lansând ideea unei moțiuni de cenzură, este, totuși, un demers mai degrabă populist, ce ține de campania electorală. Nu cred că este un demers serios, care poate duce la o nouă majoritate parlamentară și la o nouă formulă de guvernare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`