Rareș Hopincă: O parte dintre „urmașii comuniștilor”, așa cum îi înțelege domnul Ciucă, sunt chiar în PNL (VIDEO)

Publicat: 27 10. 2024, 22:26
Sursa foto: Facebook / Rareș Hopincă

Rareș Hopincă (PSD), primarul ales al Sectorului 2, a vorbit despre tensiunile dintre social-democrați și liberali, duminică, la Special B1 cu Gabriela Mihai, și a declarat că „o parte dintre «urmașii comuniștilor», așa cum îi înțelege domnul Ciucă, sunt chiar în Partidul Național Liberal”.

Rareș Hopincă, pe B1 TV, despre schimburile de replici dintre PSD și PNL

„N-aș spune că sunt atacuri virulente, dar totuși nu trebuie să uităm faptul că suntem într-o campanie electorală (…). Campania electorală este, sigur, o competiție, o competiție de proiect, o competiție de idei, o competiție între partide și, nu în ultimul rând, o competiție între oameni. Este firesc să apară critici, este firesc să apară și poziții, știu eu, discordante. Aceasta este, în fond, esența unei campanii electorale. N-aș spune eu, însă, că până acum s-a depășit o linie roșie”, a declarat Rareș Hopincă.

„Sigur că sunt lucruri care nu ne convin la partenerii noștri de guvernare, pentru că atunci când, spre exemplu (…), când mergem pe autostrăzile construite, sigur, împreună, de un ministru PSD, PSD este bun, în momentul în care nu suntem de acord cu o lege care să îl favorizeze, de exemplu, pe domnul Klaus Iohannis ca și candidat la Senat, PSD nu mai este bun”, a adăugat social-democratul.

Rareș Hopincă: O parte dintre „urmașii comuniștilor”, așa cum îi înțelege domnul Ciucă, sunt chiar în PNL

„Legat de «urmașii Partidului Comunist», părerea mea e că este de-a dreptul comic pentru că o parte dintre «urmașii comuniștilor», așa cum îi înțelege domnul Ciucă, sunt chiar în Partidul Național Liberal, deci nu știu ce aritmetică folosește domnul Ciucă, dar în mod sigur nu este una corectă pentru domnia sa (…). Teza pe care am mai auzit-o la Partidul Național Liberal este că FSN a fost urmașul Partidului Comunist. FSN însă, împărțindu-se în două în anii `90 între FSN, care a devenit ulterior Partidul Democrat, și FDSN, care a devenit ulterior PSD, e lesne de înțeles că jumătate din FSN este în PNL, jumătate din FSN s-a transformat ulterior în PSD. Deci suntem la fel de «urmași ai comuniștilor» și noi, și Partidul Național Liberal, dacă această teză este una care poate fi luată în calcul”, a continuat Rareș Hopincă.