Rareș Hopincă, despre scandalul privind planșeul Unirii: Primarul General nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată. Dispoziția e ridicolă în sinea ei (VIDEO)

Rareș Hopincă, despre scandalul privind planșeul Unirii: Primarul General nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată. Dispoziția e ridicolă în sinea ei (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Rareș Hopincă

Primarul ales al Sectorului 2, Rareș Hopincă, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre scandalul privind planșeul Unirii.

Rareș Hopincă a declarat că dispoziția de demolare este ridicolă, subliniind că Primarul General al Municipiului București nu poate emite astfel de dispoziții pentru proprietăți care nu îi aparțin, adică pentru proprietăți private. El a explicat că, în acest caz, lucrarea se desfășoară pe o proprietate care aparține Administrației Naționale Apele Române, ceea ce face ca dispoziția să fie nejustificată. Hopincă a menționat că dispozițiile sunt acte administrative care trebuie comunicate prefectului pentru controlul de legalitate, iar în opinia sa, aceasta este o bază solidă pentru contestarea dispoziției.

„Dispozițiile sunt acte administrative, care se comunică prefectului, pentru controlul de legalitate”

Hopincă a fost întrebat cum poate să atace prefectul fără să știe exact ce temei are dispoziția, dacă e legală sau nu și ce e de făcut în acest caz.

“În primul rând, dispozițiile sunt acte administrative, care se comunică prefectului, pentru controlul de legalitate.

Bănuiesc că această dispoziție a fost comunicată prefectului, altfel nu putea fi pusă în aplicare și cel mai simplu temei de atac este următorul. Am văzut în documentele prezentate astăzi faptul că beneficiarul lucrării este Administrația Națională Apele Române prin Sectorul 4, în virtutea unui protocol.

Primarul General al Municipiului București nu poate emite dispoziții de demolare decât pe domeniul public, aparținând UAT municipiul București, nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată.

Deci e foarte simplu, chiar dispoziția e ridicolă în sinea ei.

Am văzut un extras de carte funciara, astăzi, prezentat de către primarul Sectorului 4, în care proprietatea respectivă, unde se desfășoară lucrarea, este Administrației Naționale Apele Române, cea unde se desfășoară lucrarea.

(…) eu n-am văzut decât această declarație, dar eu vă spun că, în opinia mea, acesta este cel mai bun temei pentru atacarea acestei dispoziții”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:14 - Un autobuz a evitat la limită impactul cu un bloc. 6 persoane au fost rănite în urma accidentului
23:45 - Patru oameni aflați într-o mașină Tesla au murit în Franța după ce vehiculul a ars ca o torță
23:44 - Un bărbat din Capitală a fost grav rănit în urma unui scandal. Totul a pornit de la un loc de parcare
23:13 - Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”
23:03 - Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor
22:52 - Nicușor Dan, despre scandalul privind planșeul de la Piața Unirii: „De doi ani Primaria Sectorului 4 spune că vrea să facă planșeul și nu e în stare să aibă un proiect să vină cu avizele”
22:28 - „Boala vampirului”, presupusa afecțiune de care suferea Vlad Țepeș. Dezvăluirile uluitoare ale unei tinere care se confruntă cu aceeași boală rară
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:37 - Marcel Ciolacu intervine în scandalul privind planșeul Unirii: Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul, ci prin instituțiile statului. Aici nu este vorba de cine strigă mai tare