Rareș Bogdan: Sunt convins că Lasconi îl va susține pe Ciucă în turul 2, pentru că va înțelege că e important să avem un președinte de dreapta în următorii cinci ani

Publicat: 26 07. 2024, 23:55
Actualizat: 31 07. 2024, 16:25
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, s-a arătat „convins” că lidera USR, Elena Lasconi, îl va susține pe Nicolae Ciucă, liderul PNL, în turul doi al alegerilor prezidențiale, căci va fi conștientă că „e important să fie un președinte de dreapta în următorii cinci ani”.

Bogdan e sigur că Lasconi îl va susține pe Ciucă la prezidențiale

„Noi ne batem pentru turul doi cu Marcel Ciolacu. Nici măcar cu Mircea Geoană. Doamna Lasconi reprezintă un partid de 8%, noi suntem un partid de 28%. Noi avem 38% din primarii României și 41% din consilierii locali și 47% din cei județeni. Nu intră în preocupările mele distinsa doamnă Lasconi. Sunt convins că în turul doi ne va susține pentru că e un om care va înțelege că e important să fie un președinte de dreapta în următorii cinci ani”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

Întrebat dacă PNL vizează o viitoare guvernare cu USR în schimbul susținerii lui Ciucă, Bogdan a spus că pentru asta ar trebui ca PNL și USR să poată face împreună majoritatea, după alegerile parlamentare, ceea ce depinde de votul oamenilor din 1 Decembrie.

Schimb de replici Lasconi – Ciucă

Recent, Elena Lasconi a declarat la Digi24 că nu a început negocierile cu liberalii deoarece e „nevoie de o igienizare în PNL” după colaborarea cu PSD.

Replica a venit de la Nicolae Ciucă, pentru B1 TV: „Să vadă problemele din USR şi apoi să dea sfaturi celorlalţi lideri politici”.

Ciucă a mai afirmat că în continuare e deschis unui dialog cu lidera USR, dar consideră că o eventuală întâlnire cu ea depinde de „cum sunt declaraţiile viitoare”.