Rareș Bogdan: Am cerut CCR să nu se transforme într-o curte a PSD. Majoritatea judecătorilor de acolo nu au nicio legătură cu independența

Publicat: 09 04. 2019, 11:19
Foto: captură B1TV

Rareș Bogdan, candidatul aflat în fruntea listei PNL la alegerile europarlamentare, a declarat că prin demersul liberalilor de luni, de la Curtea Constituțională (CCR), aceștia au solicitat judecătorilor să constate dacă Florin Iordache, în calitate de înlocuitor al preşedintelui Camerei Deputaţilor, avea sau nu dreptul de a sesiza instanța pe tema completurilor de trei judecători.

”În momentul acesta am cerut extrem de clar Curţii Constituţionale să verifice dacă este sau nu conflict constituţional şi mai ales le solicităm ca miercuri să analizeze cât se poate de serios şi să nu se transforme într-o curte a PSD. Să nu devină o Curte a Partidului Social Democrat în slujba unui om. Pentru că eu cred că majoritatea judecătorilor de acolo nu au nicio legătură cu modelul Curţii de la Karlsruhe, n-au nicio legătură cu independenţa, pentru că au un trecut de tip Marian Enache, Valer Dorneanu, mult prea strâns cu PSD, au fost senatori, deputaţi, consilieri prezidenţiali la Cotroceni în mandatul lui Ion Iliescu”, a declarat Rareş Bogdan la Digi24, potrivit stiripesurse.ro.

Fostul jurnalist a precizat că liberalii speră că demersul va reuși, având în vedere că există un precedent favorabil care datează de anul trecut, când CCR a decis că un înlocuitor al premierului nu putea să ia decizii în locul celui care deţine funcţia.

Rareș Bogdan s-a arătat totuși pesimist cu privire la rezultatul de luni.
”Foarte probabil va fi amânare!”, a conchis candidatul PNL.