Rareș Bogdan: ”În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu zile”

Rareș Bogdan: ”În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu zile”

Europarlamentarul Rareș Bogdan salută, într-o postare pe Facebook, faptul că Parlamentul European, la inițiativa grupului PPE, vrea să înființeze o nouă comisie de specialitate destintă luptei împotriva cancerului. Prin noua inițiativă se încearcă introducerea unei politici mai agresive de luptă împotriva acestei maladii.

În postarea sa, europarlamentarul român precizează că în țara noastră ”dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu zile”.

”O strategie coerentă de prevenire a cancerului este cu adevărat o inițiativă pentru oameni. Nu prostii și veleități, ci ceva concret pentru oameni. România conduce în topul european al mortalității cauzate de cancer, iar motivul îl cunoaștem cu toții: lipsa prevenției, depistarea tardivă. În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu zile. Știți asta, n-am descoperit eu apa caldă. Sunt atâtea drame încât trebuie să fii de fier să nu te doară sufletul.”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`