Rareș Bogdan: Primarii și alți lideri locali din PNL au atras fonduri europene de sute de milioane de euro, în timp ce PSD-iștii refuză banii europeni (VIDEO)

Publicat: 07 04. 2019, 22:58
Foto: Captură B1 TV

Rareș Bogdan, candidatul care deschide lista PNL de la alegerile europarlamentari, a afirmat pentru B1 TV că, în timp ce primarii și alți lideri locali liberali au atras fonduri europene în valoare de sute de milioane de euro, PSD refuză banii UE.

Drept exemple, Rareș Bogdan a oferit Clujul, cu cei 250 de milioane de euro obținuți de Consiliul Județean PNL de la UE pentru proiectele de apă și canalizare, Deva, cu 70 de milioane de euro într-un an și trei luni, Reșița, cu 60 de milioane de euro și alte 80 în așteptare, Timișoara, cu 400 de milioane de euro atrași de primarul liberal Robu, Brașov cu 200 de milioane de euro, respectiv Sibiu, cu 100 de milioane de euro.

„Ați văzut cum arată Cetatea din Alba Iulia? E o minune!”, a explicat Bogdan, subliniind că primarul Mircea Hava a atras 160 de milioane de euro, în timp ce președintele de CJ a obținut și el 160 de milioane de euro.

Totodată, fostul jurnalist a precizat că și Ilie Boloja, primarul din Oradea, a schimbat fața orașului său cu bani europeni. Același lucru s-a întâmplat și la Suceava, și la Botoșani, precum și la Mangalia (28 de milioane de euro atrași).

„În timp ce primarii și președinții PNL de Consilii Județene au adus bani europeni, PSD-iștii, care conduc Galați, Brăila, Constanța, București, cu toate sectoarele, Craiova și Slatina refuză banii europeni”, a conchis Bogdan.

Tot duminică, Rareș Bogdan preciza că, deși au promis opt spitale regionale, social-democrații nu au început niciunul dintre proiecte. Ba mai mult, el a reamintit numărul mare de școli din România, care încă nu beneficiază de toalete moderne.

„Au promis opt spitale regionale, dar nici măcar n-au băgat cupa de excavator în primul șantier. Au lăsat banii la Bruxelles. Suntem ultima țară din UE care are 2.600 de școli cu toaleta în curte, pentru că cei din PSD refuză să ia bani europeni, pentru că nu-i pot fura ei și acoliții lor”, spunea Rareș Bogdan, la mitingul electoral PNL de la Brașov.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.