Rareș Bogdan (PNL): Traseismul, un adevărat cancer politic pentru România / El fusese atacat de Norica Nicolai (ALDE) pentru că vrea introducerea mandatului imperativ în Constituție

Rareș Bogdan (PNL): Traseismul, un adevărat cancer politic pentru România / El fusese atacat de Norica Nicolai (ALDE) pentru că vrea introducerea mandatului imperativ în Constituție
Foto: facebook.com/Rares.I.Bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a reluat ideea potrivit căreia „traseismul politic” este „un adevărat cancer politic al României”, după ce Norica Nicolai, președintele Consiliului Național al ALDE, a denunțat declarația europarlamentarului liberal, prin care acesta solicita introducerea mandatului imperativ în Constituția României.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

„Sustin in continuare ca un adevarat CANCER politic al Romaniei este TRASEISMUL POLITIC. Normal ca nu le convine celor din Alde, sunt un partid format din oameni care au fugit, atunci la constituire dar si ulterior, buna parte dintre senatorii ai deputatii lor au intrat pe listele altor partide in Parlament, din alte 3 partide”, a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

Prim-vicepreședintele PNL a vorbit din nou despre dorința de a introduce așa-zisul mandat imperativ – prevederea potrivit căreia un parlamentar își pierde mandatul în momentul în care părăsește partidul pe listele căruia a fost ales. El afirmase anterior că dorește introducerea acestei prevederi în Constituția României. (Detalii AICI)

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

„Da, sustin in continuare interzicerea TRASEISMULUI politic, pleci, mai ales daca esti votat pe lista unui partid politic, ca deputat, senator, europarlamentar ITI pierzi automat mandatul castigat pe lista acelui partid. Asa mi se pare normal, si spun asta oricat de mult voi fi atacat. Da, sustin introducerea mandatului IMPERATIV la deputati, senatori, primari, europarlamentari”, a conchis Rareș Bogdan.

Așadar, europarlamentarul PNL a oferit această reacție, după ce Norica Nicolai a denunțat intenția acestuia de a introduce mandatul imperativ pentru toți aleșii.

„Remarc o tendinţă nouă la vârful PNL, şi anume atracţia către totalitarism!

Am citit cu uimire cum mai noul venit în conducerea PNL Rareş Bogdan a lansat cu uşurinţă în spaţiul public o idee specifică regimurilor totalitare: introducerea mandatului imperativ pentru aleşi!

«Eu sunt unul dintre oamenii care militează pentru introducerea în Constituție, că nu se poate altfel, iar Pârvulescu o poate explica mult mai bine decât mine, sau doamna Miroiu, AVEM NEVOIE DE MANDATUL IMPERATIV. Nu doar la deputați și senatori. În momentul în care schimbi partidul sau părăsești partidul, îți pierzi mandatul pe care l-ai primit de la cetățeni. Asta înseamnă modificarea Constituției, e complicat», a susţinut noul no. 2 al PNL, ca invitat al unei emisiuni tv.

Constituţia României interzice în mod explicit mandatul imperativ la articolul 69 ( „mandatul imperativ este nul de drept”). Au fost însă vremuri, pe care nimeni nu ar mai vrea nici să şi le aminteacă, darmite să le retrăiască, când mandatul imperativ era literă de lege : în regimul comunist !

Pe plan mondial, acest tip de mandat imperativ este specific unor ţări precum Coreea de Nord, Pakistan sau Cuba.

De altfel, Consiliul Europei, Parlamentul European şi Comisia de la Veneţia critică aspru tendinţele de introducere a mandatului imperativ.

Oare asta vrea să însemne europenismul de tip nou, susţinut de oamenii dlui Klaus Iohannis ? Întoarcerea la practicile regimurilor totalitare?”, scrie Norica Nicolai pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`