Rareș Bogdan: În rural se circulă ca vodă prin lobodă, oamenii veniți din diaspora nu respectă izolarea. Jandarmeria și Poliția să acționeze / Procuratura să intervină dacă băieții deștepți sifonează bani (VIDEO)

Rareș Bogdan: În rural se circulă ca vodă prin lobodă, oamenii veniți din diaspora nu respectă izolarea. Jandarmeria și Poliția să acționeze / Procuratura să intervină dacă băieții deștepți sifonează bani (VIDEO)

Rareș Bogdan s-a arătat dezamăgit și revoltat să constate că în multe zone rurale oamenii nu respectă măsura izolării la domiciliu, crescând astfel șansele de răspândire a noului coronavirus. Europarlamentarul PNL a insistat că polițiștii și jandarmii trebuie să se asigure că măsurile de carantină / izolare sunt respectate.

„Aș vrea ca Jandarmeria și Poliția să înțeleagă că în unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Nu înțeleg ce le mai lipsește jandarmilor, după ce președintele a instituit stare de urgență, ce le mai lipsește polițiștilor. Azi am vorbit cu 15 primari liberali, care mi-au spus că nu fac față, că oameni veniți din diaspora nu respectă izolarea. Îl rog pe Marcel Vela să-și pună în acțiune toți milițienii din minister.

Pentru prima dată în istoria României, zona rurală e mai indisciplinată decât zona urbană.

Bucureștiul e exemplu, exemplu în marea majoritatea zonelor. Cluj, Iași, Timișoara, Brașov sunt exemple de corectitudine și disciplină. Culmea, noi, care am învățat să respectăm satul românesc, am ajuns să ne uităm să nu ne vină să credem ce se întâmplă în satul românesc, unde nu se respectă autoizolarea”, a declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta a avut un mesaj și pentru românii din Diaspora care intenționează, în ciuda mesajelor transmise de autorități, să revină acasă de Paște: „Nicio țară din lume nu-și închide porțile în fața propriilor cetățeni. Dar tot ține de reguli. Îi rog pe frații noștri să respecte statul român și regulile sale și când intră să respecte regulile întocmai: carantină și autoizolare”.

Liberalul a ținut să le transmită medicilor să nu uite de Jurământul lui Hippocrate și de faptul că toate speranțele stau în ei, „să nu ezite să solicite echipamente de protecție, măști speciale, mănuși, dezinfectați și tot ce au nevoie”.

„E dreptul lor să-și strige deznădejdea, să arate cu degetul. Dacă cineva îi amenință, îi rog din suflet să nu ezite să mă contacteze. Voi fi primul care va lua poziție”, a mai spus el.

Bogdan a mai declarat că procurorii trebuie să se autosesizeze dacă au suspiciuni că unii încearcă să se îmbogățească ilegal în această perioadă de criză: „Dacă se demonstrează că la achizițiile de echipamente în regim special se întâmplă afaceri, sau dacă sunt companii avantajate în detrimentul altora, atunci cer ca procuratura să intervină, că ar fi extrem de grav ca cineva să facă averi pe astfel de chestiuni”.

„Sistemele de informații trebuie să protejeze avutul unei țări. Cred că sistemul de intelligence trebuie să protejeze bunurile statului, cetățenii, instituțiile, ca diverși băieți deștepți să nu se ocupe cu sifonatul banilor. Am încredere că acest lucru se va întâmpla și astfel de băieți deștepți vor fi îndepărtați urgent.

Mi se pare extrem de grav că încă există suspiciuni cu privire la neaprovizionarea unor spitale, dar, în același timp, aș vrea să se uite fiecare medic și la mangementul pe care-l are acel spital, nu doar să se uite la Ministerul Sănătății sau spre Comitetul de urgență”, a mai declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot
10:56 - Șeful ONU ar urma să meargă în Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Ucraina condamnă vizita
10:40 - Marcel Ciolacu a dezvăluit cu ce echipă ține: Primul pahar de vin cu tata l-am băut într-un pahar cu Steaua / Una dintre bucuriile mele e că Dinamo a rămas în prima ligă
10:36 - Prima ninsoare din București va avea loc mult mai devreme decât ne-am aștepta. Ce spun meteorologii
10:25 - Imaginile șocante cu Angelina Jolie stârnesc în continuare reacții pe rețelele de socializare: „Ce, Doamne, se întâmplă cu venele ei?” și „Dacă aș fi asistentă m-aș năpusti să-i recoltez sânge”
10:03 - Care este orașul cu „cel mai lung bar din lume”? Este cunoscut pentru o băutură renumită