Rareș Bogdan (PNL): „După 30 de ani în care România a băltit, e momentul să ne dorim foarte mult” (VIDEO)

Rareș Bogdan (PNL): „După 30 de ani în care România a băltit, e momentul să ne dorim foarte mult” (VIDEO)

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, a vorbit despre planul de investiții și relansare economică „Reclădim România”, care a fost prezentat miercuri de Executiv. Demnitarul european este de părere că, „după 30 de ani în care România a băltit, e momentul să ne dorim foarte mult”, și susține că pandemia de COVID-19 trebuie privită ca „o oportunitate” pentru dezvoltarea țării.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rareș Bogdan, despre planul de investiții și relansare economică, în direct pe B1 TV

Întrebat miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, dacă nu cumva Executivul și-a fixat obiective prea ambițioase, precum cele trei spitale regionale și cei 3.000 de kilometri de autostrăzi, Rareș Bogdan a răspuns: „Eu vin de la Clubul Diplomaților, de la lansarea programului, unde Președintele României a avut un discurs extrem de ambițios, dar foarte realist, urmat de discursul premierului foarte pus pe realitatea românească și bine documentat. De asemenea, au venit colegii mei, Cîțu, Bode, ministrul Virgil Popescu. Sigur că cine nu își dorește mult, nu obține decât foarte puțin sau nimic. Cred că, după 30 de ani în care România a băltit, e momentul să ne dorim foarte mult, mai ales că avem și șansa unor bani europeni, pe care putem să îi aducem spre România, și de data asta este o chestiune reală. Eu am spus întotdeauna, de la începutul crizei și chiar la dumneavoastră (n.r. – în emisiune) cel mai des, că această criză trebuie să o vedem ca pe o oportunitate. Deci pentru faptul că a venit criza medical-sanitară COVID-19 nu trebuie să disperăm. Iată, că am trecut, cu ajutorul bunului Dumnezeu și al specialiștilor, și a măsurilor guvernamentale, prin ea destul de bine sau chiar foarte bine. Acum rămâne să trecem și prin relansarea economică”.

„Nu e oare rușinos ca, după 100 de ani de la Marea Unire, noi să nu avem legate provinciile istorice prin autostrăzi, adică prin aceste vase sanguine care să lege practic corpul românesc, corpul țării? Gândiți-vă că a fost o luptă fantastică pentru Carol I și pentru Marghiloman, și pentru Brătianu, și pentru liberali, și pentru conservatori deopotrivă să lege Dobrogea de Țara Românească, iar atunci au făcut proiectul grandios de la Anghel Saligny. Podul lui Anghel Saligny, podul de peste Dunăre, care practic lega definitiv Dobrogea de Valahia. Deci înaintașii noștri au gândit aceste proiecte. Noi trebuie să gândim proiecte grandioase, să folosim oportunitățile”, a adăugat Rareș Bogdan.

Ce spune prim-vicepreședintele PNL despre eventuale blocaje ale proiectelor

Eurodeputatul a vorbit și despre eventuale blocaje ale proiectelor, care ar putea „să nu fie generate de opoziție” și care, mai degrabă, ar putea fi generate de vicii de procedură. El a explicat că, în ultimă instanță, „în cazul în care oamenii nu vor înțelege”, guvernanții trebuie să ia „măsuri extrem de dure”.

„S-ar putea ca o parte din blocaje să nu fie generate de opoziție. Poate opoziția va înțelege ce vrem noi să facem și va înțelege că o facem pentru România – și astăzi suntem noi la putere, și peste câțiva ani vor veni ei la putere. Asta e normalitatea democratică. Nu în următorii patru ani și jumătate, le spun să stea relaxați, patru ani și jumătate guvernăm noi. Într-adevăr, funcționari, aparatul acela care de obicei pune stop, pune opreliști și nu sprijină investițiile, și nu sprijină dezvoltarea, dacă nu vom fi atenți, ne poate fi fatal. Eu mă bazeze pe destoinicia miniștrilor noștri, pe hotărâre și, în cazul în care oamenii nu vor înțelege, pe măsuri extrem de dure”, a subliniat Rareș Bogdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`