Rareș Bogdan (PNL): Comisia JURI se întrunește, luni dimineață, pentru a discuta situația Rovanei Plumb. Au existat presiuni pentru ca acest lucru să se întâmple

Publicat: 29 09. 2019, 22:05
Foto: facebook.com/Rares.I.Bogdan

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, a afirmat, duminică seară, că „au existat presiuni” astfel încât Comisia JURI din Parlamentul European să se întrunească pentru a doua oară.

„Au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI. În mod normal, candidatul respins trebuia retras și se revenea cu o nouă propunere”, a declarat Rareș Bogdan duminică seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3, potrivit g4media.ro.

Demnitarul european a anunțat că forul intraparlamentar se va reuni, luni dimineață, la ora 10:30, pentru a identifica și formula recomandări pentru deblocarea situației în care se află Rovana Plumb.

„Luni dimineață, la ora 10:30, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a discuta cazul candidatului propus de România”, a mai precizat Rareș Bogdan, potrivit aceleiași surse.

Vestea vine în contextul în care Rovana Plumb, comisarul european propus de Guvernul Dăncilă, s-a blocat în Comisia JURI, care o chemase joi pentru a da explicații cu privire la neconcordanțele dintre declarația de avere de la Bruxelles și cea de la București. Pentru că nu a fost suficient de convingătoare, forului intraparlamentar nu i-a permis să treacă de această audiere extraordinară și să meargă în etapa interviurilor din comisiile de specialitate.