Rareș Bogdan: „Sunt vreo 22 de promisiuni de la care nu ne abatem” / Europarlamentarul PNL nu vizează funcția de premier: „Iau exemplul președintelui. Pas cu pas”

Rareș Bogdan: „Sunt vreo 22 de promisiuni de la care nu ne abatem” / Europarlamentarul PNL nu vizează funcția de premier: „Iau exemplul președintelui. Pas cu pas”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rareș Bogdan a declarat că e interesat să aibă o funcție în viitorul guvern liberal, dar nu pe cea de premier.

Întrebat de G4Media dacă vrea să candideze pentru funcția de Primar General, europarlamentarul PNL a răspuns: „Am spus-o și o repet. Să nu mă mai bage în sondaje, pentru că își folosesc hârtia aiurea și le dau erori. Am ieșit, cu 26, 28%. Le mulțumesc bucureștenilor. Drumul meu politic este altul. PNL va avea candidat propriu, care să o bată pe Gabriela Firea”.

Rareș Bogdan a mai precizat, pentru G4Media, că nici Ludovic Orban nu va candida la Primăria Capitalei.

Întrebat din ce nume au de ales, liberalul a răspuns: „Multe nume, o să vedeți, și surprize. Eu și Ludovic Orban nu suntem candidați. Deși suntem cei mai bine plasați, Ludovic este premierul României și nu își dorește să fie primar al Bucureștiului. Eu sunt liderul delegației române din Parlamentul European și nu îmi doresc. Cred sincer că drumul meu este altul. Sunt abia intrat în politică, am ars deja suficiente etape. Anul acesta îl parcurg consolidând relațiile externe, pe plan european și, dacă e cazul, la un guvern stabil, de patru ani de zile și Ludovic are nevoie de mine și alți colegi de aici, putem să stăm oricând așa cum stăm acum”.

Bogdan a mai spus că s-ar vedea cu funcție într-un viitor guvern liberal, de patru ani: „Într-un guvern de patru ani, alături de Ludovic Orban, pentru a da forță, posibil ca oameni de aici, care suntem la Bruxelles, să ne putem orienta”.

A precizat, însă, că nu vizează funcția de premier: „Nu, nu. Eu merg pas cu pas. Iau exemplul președintelui. Pas cu pas. Să nu sărim etape. Sunt un om extrem de tânăr. Sunt astăzi prim-vicepreședintele unui partid de 40%. De ce să mă grăbesc? Pot să stau aici foarte bine și să-mi ajut țara, că am cu ce. Dar nu primar, repet. Nu mă mai măsurați, nu candidez. Nu la București, nu la Constanța, nu la Cluj. În această etapă a devenirii mele politice, nu cred că este rolul meu să mă implic în lupta pentru Capitală. Cred că sunt alții foarte buni mai potriviți decât mine”.

Va fi ”o rafală întreagă de asumări și ordonanțe de urgență. Noi avem câteva promisiuni în 2019 de la care nu ne abatem: desființarea secției speciale, două tururi, pensii speciale și o mulțime de alte măsuri. În total sunt vreo 22. Nu ne abatem de la niciuna”, a mai declarat Rareș Bodan, pentru .

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot
10:56 - Șeful ONU ar urma să meargă în Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Ucraina condamnă vizita
10:40 - Marcel Ciolacu a dezvăluit cu ce echipă ține: Primul pahar de vin cu tata l-am băut într-un pahar cu Steaua / Una dintre bucuriile mele e că Dinamo a rămas în prima ligă
10:36 - Prima ninsoare din București va avea loc mult mai devreme decât ne-am aștepta. Ce spun meteorologii
10:25 - Imaginile șocante cu Angelina Jolie stârnesc în continuare reacții pe rețelele de socializare: „Ce, Doamne, se întâmplă cu venele ei?” și „Dacă aș fi asistentă m-aș năpusti să-i recoltez sânge”
10:03 - Care este orașul cu „cel mai lung bar din lume”? Este cunoscut pentru o băutură renumită
10:01 - Pamela Anderson le-a inspirat pe Drew Barrymore și Valerie Bertinelli să se demachieze în timpul unei emisiuni: „Nu vă simțiți mai libere? Eu mă simt eliberată„