Rareș Bogdan: PNL a obținut opt mandate sigure în Parlamentul European și este posibil să îi luăm și pe al nouălea. Îi felicit pe români pentru mesajul de forță pe care l-au dat împotriva extremismului (VIDEO)

Rareș Bogdan: PNL a obținut opt mandate sigure în Parlamentul European și este posibil să îi luăm și pe al nouălea. Îi felicit pe români pentru mesajul de forță pe care l-au dat împotriva extremismului (VIDEO)
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a comentat rezultatele alegerilor de duminică și a precizat că liberalii au obținut opt mandate de europarlamentar și este posibil să îl primească și pe al nouălea, care, în această eventualitate, va fi al lui Alexandru Muraru.

Rareș Bogdan: PNL a obținut opt mandate sigure în Parlamentul European

„În acest moment, vorbim de un scor politic al Partidului Național Liberal de peste 28%, de 2,3 milioane de voturi, adică cu mai bine de 1,5 milioane de voturi mai mult decât Alianța Dreptei, care obține un scor de aproximativ 8,5%. Deci Partidul Național Liberal obține, de asemenea, pe scorul politic pentru Parlamentul European, opt mandate sigure, iar în acest moment la numărarea finală a voturilor este posibil să luăm, la redistribuire, în funcție de jocul rezultatului pe independenți și pe SOS, și UDMR, și al nouălea mandat, pentru Alexandru Muraru, pentru Bruxelles și Strasbourg”, a declarat Rareș Bogdan.

„Ca o chestiune importantă pentru România și pentru Partidul Național Liberal, familia politică din care face parte Partidul Național Liberal, EPP, câștigă în forță alegerile europarlamentare la nivelul celor 27 de state din Europa, cu 191 de mandate din totalul de 720, fiind forța politică care obține cel mai mare scor, la peste 55 de mandate de grupul socialiștilor europeni, cu 135, la peste 100 de mandate în plus față de gruparea Renew a domnului Macron și, la mare distanță, de trei ori mai mult decât gruparea doamnei Meloni, de asemenea, a doamnei Le Pen, Bardella, adică ID și ECR”, a adăugat liderul delegației române din PPE.

Rareș Bogdan îi felicită pe români „pentru mesajul de forță pe care l-au dat împotriva extremismului”

„Vreau să îi felicit pe români pentru mesajul de forță pe care l-au dat împotriva extremismului. Extremiștii în România nu au trecere, iar la Bruxelles, la Washington, la Tel Aviv, la Londra, la Paris, la Roma, acest semnal va fi reiterat, va fi întărit de către reprezentanții PNL, reprezentanții României, pentru că în nu mai puțin de 11 state europene extremiștii au avut scoruri substanțiale sau au ieșit pe locurile 2 în alegeri – Franța, Italia, Ungaria, Belgia, Austria, Slovacia, locul 2 în Germania, Polonia, Slovenia”, a continuat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`