Rareș Bogdan: Pentru noi, cota unică e linia roșie. Dacă PSD va introduce impozitul progresiv, va arunca în aer coaliția și PNL va ieși de la guvernare (VIDEO)

Rareș Bogdan: Pentru noi, cota unică e linia roșie. Dacă PSD va introduce impozitul progresiv, va arunca în aer coaliția și PNL va ieși de la guvernare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat marți, pentru B1 TV, că renunțarea la cota unică și introducerea impozitului progresiv va antrena ruperea coaliției și plecarea PNL de la guvernare. „Dacă dl Ciolacu crede că va putea câștiga alegerile singur și modifica cota unică din 2025, e proiectul domniei sale, nu e proiectul nostru”, a insistat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Rareș Bogdan: Cota unică e linia roșie pentru PNL

Pentru noi e linie roșie. Noi am trecut-o pentru prima dată în istoria ultimilor 33 de ani în Legea bugetului de stat, o inițiativă a colegilor mei Florin Roman și Bogdan Huțucă. Deci această cotă unică e una care pentru noi e linie roșie. Dacă dl CIolacu sau ceilalți doresc trecerea la impozitarea progresivă, înseamnă că doresc să se despartă de PNL, că nu mai au nevoie de colaborarea cu PNL și practic aruncă coaliția în aer.

Atât timp cât PNL se află la guvernare, nu se va modifica cota unică. Dacă dl Ciolacu crede că va putea câștiga alegerile singur și modifica cota unică din 2025, e proiectul domniei sale, nu e proiectul nostru”, a declarat europarlamentarul PNL.

Rareș Bogdan: Acum e supraîncărcată taxarea muncii și taxarea companiilor private

„Deci pentru noi cota unică e linie roșie, nu modificăm cota unică. Pentru noi impozitul pe dividende rămâne la 8%, ca lucrurile să fie extrem de clare, iar pragul de 500.000 la microîntreprinderi considerăm că e unul care sprijină 380.000 de microîntreprinderi și nu putem renunța la acest prag și negociem cu Comisia. (…) Orice a introdus dl Ghinea (de la USR) în PNRR se poate negocia. (…)

Deci acum e supraîncărcată taxarea muncii și taxarea companiilor private, care trebuie sprijinite. Trebuie să înțelegem că fără companiile private și taxele pe care acestea le plătesc nu se pot plăti pensii, salarii în învățământ, nici în sănătate, nici salariile funcționarilor. În altă parte trebuie căutate soluțiile, nu în împovărarea mediului privat”, a mai spus Rareș Bogdan.

El l-a lăudat apoi pe ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și a respins acuzația că acesta ar face jocurile PSD-ului.

Totodată, Rareș Bogdan a spus că politicienii care dau vina pe Uniunea Europeană pentru orice sunt niște nepricepuți.

Acesta a insistat apoi că modificarea cotei unice și introducerea impozitului progresiv reprezintă motiv de rupere a coaliției și plecare a PNL de la guvernare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`