Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”

Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte, a declarat eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, duminică, într-o postare pe Facebook, în contextul deciziei CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă.

Rareș Bogdan, despre decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă

Liberalul spune că, „într-o lume liberă de unde decența nu a dispărut cu totul, numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte sau orice alt ales (deputat, senator, primar, etc.) prin alegeri libere, sufragiu universal”.

„Nu justiția, nu judecătorii, din orice instanță ar fi, nu CCR-ul dominat de magistrați «garantați de PSD», nu consultanți din umbră, nu calcule mizerabile ale acelorași și acelorași personaje care au pendulat în jurul lui Năstase, Ponta sau Dragnea. Am optat ca țară și popor pentru democrație, iar acest regim politic se bazează pe voința poporului, pe votul universal, pe suveranitate.”, a continuat Rareș Bogdan.

„Cu toate imperfecțiunile ei democrația este cea mai puternică dintre lumi, deoarece decizia aparține poporului, proprietarul suveranității naționale. Nu judecătorilor și nu instanțelor. Poporul își exercită suveranitatea prin cei pe care îi alege, dar atenție mare! Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. O spune Constituția, Constituția României”, a adăugat el.

Prim-vicepreședintele PNL susține că „blocarea candidaturii Dianei Șoșoacă este un caz de exercitare a suveranității de către un grup”.

„Pot demonstra asta? Nu am instrumente. Am însă câteva informații și suspiciuni rezonabile din culisele miuței politice pe care PSD, același PSD, o joacă mereu, și mereu, și mereu cu alegătorii, fără să-și demaște voința de putere absolută. Și chiar dacă nu împărtășesc ideile Dianei Șoșoacă, chiar dacă suntem la 180 de grade în privința opțiunilor, a atitudinilor, a aspirațiilor, geopolitice sau de alianțe ale României, iubesc mai mult corectitudinea și libertatea de a alege și a fi ales decât calculele politice”, a afirmat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Suntem datori să spunem adevărul

„Sunt liber să gândesc, să votez, să pun cap la cap informații, să protestez atunci când detectez perturbații în regulile scrise și nescrise ale democrației. Suntem datori să spunem adevărul, pentru a pretinde, la rândul nostru, să fim judecați de către oameni cu aceeași măsură, a adevărului și analizei corecte. Ceea ce mă trimite la spusele pastorului luteran antifascist Martin Niemoller, arestat de Gestapo și închis în lagărele de concentrare Sachsenhausen și Dachau: «Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe socialiști, am tăcut. Nu eram socialist. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.»”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale
20:05 - Cristina Neagu este oficial cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Victorie dramatică pentru CSM în Polivalentă
19:45 - Mircea Geoană: Pentru asta m-am întors în politică, pentru a aduce o schimbare adevărată în țara mea și în țara noastră