Rareş Bogdan, întrebat ce ar face dacă Iohannis i-ar cere să candideze la Primăria Capitalei: „E singurul om care mă poate pune în situația de a trebui să discut acest subiect”

Rareş Bogdan, întrebat ce ar face dacă Iohannis i-ar cere să candideze la Primăria Capitalei: „E singurul om care mă poate pune în situația de a trebui să discut acest subiect”

Rareş Bogdan a declarat că s-ar afla într-o situație complicată dacă președintele Klaus Iohannis i-ar cere să candideze pentru Primăria Capitalei. Europarlamentarul PNL respinge ideea unei astfel de candidaturi, dar spune că șeful statului l-ar putea determina să ia în calcul subiectul.

Întrebat, la Digi24, ce ar face dacă Iohannis i-ar cere să candideze pentru funcția de Primar General, Bogdan a răspuns: „Sper să nu-mi ceară. Aș sta de vorba cu el, i-aș spune proiecția viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată și înțeleaptă, care sunt convins că va înțelege lucruri și nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele. E singurul om care mă poate pune în situația de a trebui să discut acest subiect. Altcineva nu poate. Dacă președintele Iohannis ar considera că trebuie să avem o discuție pe subiectul Capitalei, aș fi pus într-o situație complicată”

Anterior, europarlamentarul PNL afirmase, pentru G4Media, că e interesat să aibă o funcție în viitorul guvern liberal, dar nu pe cea de premier: „Nu, nu. Eu merg pas cu pas. Iau exemplul președintelui. Pas cu pas. Să nu sărim etape. Sunt un om extrem de tânăr. Sunt astăzi prim-vicepreședintele unui partid de 40%. De ce să mă grăbesc? Pot să stau aici foarte bine și să-mi ajut țara, că am cu ce. Dar nu primar, repet. Nu mă mai măsurați, nu candidez. Nu la București, nu la Constanța, nu la Cluj. În această etapă a devenirii mele politice, nu cred că este rolul meu să mă implic în lupta pentru Capitală. Cred că sunt alții foarte buni mai potriviți decât mine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`