Rareș Bogdan invocă discursul președintelui Klaus Iohannis pentru a condamna traseismul politic: „Nu cred că mai există undeva pe planetă o clasă politică mai lipsită de principii, valori și credințe”

Publicat: 13 08. 2020, 00:19

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, a criticat iar traseismul politic și este de părere că „suntem absolut unici pe planetă” în ceea ce privește lipsa de „principii, valori și credințe” a clasei politice. În mesajul său, demnitarul european a invocat discursul președintelui Klaus Iohannis de miercuri, când șeful statului și-a manifestat din nou opoziția vehementă față de astfel de „racolări”.

Rareș Bogdan invocă discursul președintelui Klaus Iohannis pentru a condamna traseismul politic

„Poate acum vor pricepe cu toții, dacă de lamine nu a fost îndeajuns de clară poziția, pana și cei care zilele trecute se făceau ca nu înțeleg de ce atac cu înverșunare mizeria traseismului vor putea medita la aceasta chestiune……………. Urâta politichie mai avem, nu cred ca mai exista undeva pe planeta o clasa politica mai lipsită de principii, valori și credințe. Suntem absolut unici pe planeta și din acest punct de vedere”, a declarat Rareș Bogdan, într-un mesaj postat pe Facebook alături de un articol cu poziția președintelui Klaus Iohannis.

Ce declarase anterior șeful statului

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă, miercuri, și cu această ocazie a subliniat că este, așa cum a „fost dintotdeauna”, „împotriva traseismului politic”. Totul a început când a primit o întrebare referitoare lacazurile de primari PSD care au trecut la PNL, dar și la posibilitatea învestitrii unui guvern de uniune națională în cazul în care cabinetul condus de Ludovic Orban este demis prin moțiunea de cenzură anunțată de social-democrați.

„Pot să vă spun franc, nu văd cu ochi buni aceste racolări! Simplu! Eu am fost dintotdeauna și sunt și acum împotriva traseismului politic. Traseismul politic este o boală gravă a politicii românești și ori de câte ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia. În ce privește coaliții post-moțiune, haideți mai întâi să vedem moțiunea, pe urmă să vedem votul pe moțiune, pe urmă să facem consultări și, cu certitudine, nu vom avea guvern PSD”, a răspuns președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește întrebarea despre posibila formare a unui nou guvern, ea vine în contextul în care social-democrații amenință Guvernul Orban că vor începe formalitățile pentru retragerea încrederii cu care a fost învestit de Parlament. Cu mesajul „PSDnu va permite ca România să se scufunde în incompetența și hoția patronată dePNL”, Marcel Ciolacu, liderul formațiunii, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi depusă în 17 august.

„Un haos imens, o economie pusă la pământ și șomaj galopant – Asta e România după o guvernare liberală. O țară în derivă condusă de un guvern fără credibilitate. Miniștii se contrazic între ei, iar românii nu mai înțeleg nimic. (…)Trebuie să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.