Rareș Bogdan: George Simion va lua sub 13-14 procente. Singurul candidat care poate opri dominația PSD totală asupra României și pericolul acestei dominații este Nicolae Ciucă (VIDEO)

Publicat: 27 10. 2024, 22:05
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a vorbit despre alegerile prezidențiale, duminică, la Special B1 cu Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că „oamenii vor înțelege că singurul candidat care poate opri dominația PSD totală asupra României și pericolul acestei dominații este candidatul PNL, Nicolae Ciucă”.

Rareș Bogdan (PNL), pe B1 TV: PSD dorește toată puterea

Liberalul i-a acuzat pe social-democrați că vor „toată puterea”.

„Noi, liberalii, mergem pe un sistem în care poporul hotărăște, poporul are ultimul cuvânt, îi respectăm pe oameni, credem că nu putem de astăzi «la masa verde» să hotărâm cine ocupă anumite poziții. Într-adevăr, ne dorim o guvernare de dreapta, dar credem că această poziționare de sus a liderilor PSD dăunează unei democrații consolidate, iar acest pact, această metodă, «metoda Hrebenciuc», prin care, pe modelul anului 2000, se încearcă introducerea lui George Simion în turul 2 pentru ca lupta liderului PSD să fie mult mai ușoară în turul 2, este împotriva a ceea ce înseamnă democrația consolidată și democrația reprezentativă într-o țară. De asta, considerăm că suntem singurii, prin candidatul nostru, care putem să luptăm cu PSD, care nu știe să împartă putere. PSD dorește toată puterea”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Nicolae Ciucă, singurul candidat care poate opri dominația PSD

Întrebat dacă pentru cine va vota PNL într-un ipotetic tur 2 între Marcel Ciolacu și George Simion, prim-vicepreședintele liberalilor a răspuns: „Vă pot spune că acest scenariu nu există. George Simion nu va atinge 13-14 procente, va lua sub 13-14 procente”.

„Oamenii vor înțelege că singurul candidat care poate opri dominația PSD totală asupra României și pericolul acestei dominații este candidatul PNL, Nicolae Ciucă, care este de departe cel mai profesionalizat și mai pregătit pentru a ocupa poziția de Președinte al României într-o țară aflată la răscrucea imperiilor și a intereselor, și a bătăliilor”, a adăugat Rareș Bogdan.