Rareș Bogdan, despre voucherele de cumpărături: „Din totalul pachetului de 3,5 miliarde de euro, aproximativ 60% sunt bani din fonduri europene” (VIDEO)

Rareș Bogdan, despre voucherele de cumpărături: „Din totalul pachetului de 3,5 miliarde de euro, aproximativ 60% sunt bani din fonduri europene” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit, în direct pe B1 TV, despre voucherele de cumpărături destinate persoanelor vulnerabile și modul în care ele vor ajunge la populație.

Rareș Bogdan a explicat cine sunt românii care vor primi aceste vouchere și mai ales de unde vor venii bani ce vor acoperii cheltuielile cu acorda tichetelor de 50 de euro pentru cumpărături. Europarlamentarul PNL a oferit mai multe detalii la Dosar de politician cu Silviu Mănăstire, pe B1 TV.

Rareș Bogdan, detalii cu privire la voucherele de cumpărături

Voucherele au fost gândite pentru a acoperi cheltuieli cu achiziționarea produselor de bază și vor fi distribuite începând cu data de 1 iunie 2022. Distribuția acestora se va realiza prin Poșta Română, prin oficiile poștale și factorii poștali.

„Din totalul pachetului de 3,5 miliarde de euro care vor fi rapid injectați în economie, aproximativ 60% sunt bani din fonduri europene pe diverse acte.

Este foarte important de știut că și până acum au fost date vouchere, la 6 luni de zile, pentru produse de bază. Acum, tot ceea ce s-a întâmplat a fost să se mărească aria și baza celor care primesc.

Primeau 860.000 de cetățeni români, cei cu venituri minime de 800 de lei, iar acum s-au adăugat cei cu venituri până în 1.500 de lei, adică încă 2,2 milioane de pensionari și cei cu nevoie speciale (…) Sunt un total de 3.5 milioane de beneficiari”, a declarat Rareș Bogdan, în direct pe B1 TV.

Rareș Bogdan a mai explicat că aproximativ două miliarde sunt „bani care intră în investiții”.

Este important să ne gândim și că economia trebuie să funcționeze. Practic, din toți acești bani, peste două miliarde sunt bani care intră pe investiții, pe micro întreprinderi și pe zona de agricultură. Deci avem nu mai puțin de 300 de milioane de euro pentru compensarea creșterii prețurilor la energie electrică, aproximativ 400.000 de euro pentru IMM-uri și mai avem 300 de milioane pentru firmele de transport rutier de mărfuri și distribuție sau de persoane, care au fost influențate din cauza creșterii prețurilor la carburanți”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`