Rareș Bogdan, despre funcția de ministru al Internelor: „Deocamdată, avem un ministru excepțional, pe Marcel Vela”

Publicat: 20 12. 2020, 11:56
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a comentat rezultatul negocierilor cu USR-PLUS privind împărţirea ministerelor din viitorul Guvern.

Rareș Bogdan, despre funcția de ministru al Internelor

Acesta afirmă că există discuții în PNL, dar nu este vorba despre neînțelegeri.

„Am considerat că discuțiile noastre în partid mai pot suporta amânare. Nu există neînțelegeri. Noi suntem un partid foarte mare, cu 245.000 de membri. E un organism viu. Lucrurile nu sunt deloc anormale, dezbaterea e firească într-un partid. Împreună cu Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Emil Boc și ceilalți membri ai conducerii PNL vom face să avem un guvern funcțional cu USR-PLUS și UDMR”, spune Rareș Bogdan.

De asemenea, acesta a negat că ar fi vizat pentru portofolii din viitorul Guvern, precizând că își va termina mandatul de cinci ani de europarlamentar.

„Am văzut și eu că sunt un nume care apare pentru poziții de ministru. Ba la Interne, ba la Externe. Dar eu sunt europarlamentar și prioritatea mea e să-mi duc mandatul până la capăt. Deocamdată, la ministerul de Interne avem un ministru excepțional, pe Marcel Vela”, a menționat prim-vicepreședintele PNL.

„România trebuie să aibă rapid un guvern, dacă se poate înainte de Crăciun, este extrem de bine. Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să treacă, obligatoriu, până pe 31 decembrie, din diverse motive, unele generate de legi aberante pe care cei din PSD ni le-au lăsat și care vor intra în vigoare în cazul în care nu vom avea un guvern funcțional”, a mai declarat Rareș Bogdan la începutul lunii decembrie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

SURSE: Marcel Boloș, propus pentru Ministerul Finanțelor în guvernul Cîțu

Actualul ministru al Fondurilor Europene (MFE),Marcel Boloș, ar putea ocupa funcția de ministru al Finanțelor Publice, spun surse din PNL citate deG4Media.roAcesta ar fi susținut de o parte a liderilor de la centru, dar și din teritoriu.

De asemenea, numele său a fost și pe lista scurtă de posibili candidați ai PNL pentru postul de premier.

Florin Cîțu: „Sperăm să avem cât mai rapid un nou Guvern”

Premierul propus de noua coaliție de guvernare,Florin Cîțu, a vorbit sâmbătă despre finalizarea negocierilor pentru noul Guvern. Politicianul susține că duminică, cel târziu luniva fi gata programul de guvernare.

Amintim, LideriiPNL,USR-PLUSșiUDMRau ajuns, vineri, la un acord de principiu pentru formarea noului Guvern.

Florin Cîțua spus, după negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR, căeste consțient de această responsabilitate.

Aș vrea să mulțumesc coaliției de centru-dreapta pentru încrederea pe care mi-o acordă, sunt conștient de această responsabilitate de a conduce un Guvern în acest moment. Mă voi implica direct, în zilele următoare, pentru a finaliza planul de guvernare. Este nevoie să avem un Guvern investit cât mai repede în zilele următoare pentru că sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm atât din domeniul de sănătate dar și în domeniul economic.”, spune Florin Cîțu.