Rareş Bogdan cere demisia ministrului Sănătăţii, după crimele de la Spitalul Săpoca: ‘Dacă doreați să schimbați ceva în bine, o făceați! Dar sunteți preocupați doar de imagine’

Publicat: 18 08. 2019, 17:25
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan a solicitatdemisia ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, după masacrulde la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău. Liberalul o acuză pe ministrul Sănătății căeste preocupată doar de imagine, la scurt timp după ce aceasta a an unțat că va trimite corpul de control la spitalul de psihiatrie.

„Doamnă ministru al Sănătății, demisia!!! Ați trimis corpul de control la Săpoca pentru a constata ceea ce știm deja cu toții! Dacă doreați să schimbați ceva în bine, o făceați! Dar sunteți preocupați doar de imagine, iar când bubuie ceva, vă ocupați tot de imagine!”, a scris europarlamentarul Rareș Bogdan pe Facebook.

Acesta a publicat și mesajul unui angajat al unui spital de psihiatrie în care vorbește despre lipsa personalului și a dotărilor din sistem și care în vizținea liberalului dovedește incompetența ministrului Pintea.

„Lucrez ca supraveghetor într-un spital din România si cînd plec de acasă imi pup nevasta si copilul pentru ca nu se stie dacă mai apuc (la tura de noapte suntem 2 asistente 2 infirmiere un supraveghetor la 75, am avut si 80 de pacienți din care pot fi si 10 in sevraj); sunt singurul bărbat la 75 de paturi, stau pe hol sa vad usile la camere dar nu pot vedea in niciun salon sa nu creadă cineva că e ușor, am făcut cerere sa ne bage 2 de noapte si a spus că norma prevede 1 singur.

Vin pacienți periculoși care sunt adusi de 6 mascați cu cătușe si eu trebuie sa am grijă de el singur; e ușor să vorbești din afara sistemului, dar pentru noi e greu, raspund pentru fapte pe care nu pot sa le controlez; dacă au gresit trebuie să plătească, dar poate se schimbă ceva in tot sistemul”, este mesajul angajatului publicat de Rareș Bogdan.