Rareș Bogdan: Dacă PSD nu acceptă candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale, în spatele lui se va pune întreaga dreaptă românească

Publicat: 12 06. 2024, 18:45
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că dacă PSD nu îl va accepta pe Nicolae Ciucă, liderul PNL, drept candidat la prezidențiale, liberalii vor începe negocierile astfel încât toată dreapta politică să i se alăture lui Ciucă și să-l susțină la scrutin.

Rareș Bogdan invocă posibilitatea ca toată dreapta politică să-l susțină pe Ciucă la prezidențiale

„Candidatul PNL va câștiga alegerile prezidențiale. Se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească în cazul în care nu mergem cu candidatura comună cu PSD. În momentul în care nu vom reuși să mergem pe o soluție de tandem cu cei din PSD, în cazul în care ei nu îl acceptă pe Nicolae Ciucă ca și candidat, vom începe discuții cu toate forțele care se revendică de dreapta pentru a obține susținerea lor pentru generalul Nicolae Ciucă. E firesc să facem asta, nu e nimic anormal, comportamentul nostru este deschis și transparent”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

În schimb, acesta a dat de înțeles că și într-o asemenea situație PNL și PSD vor continua să guverneze împreună.

Întrebat dacă această competiție electorală ar crea probleme pentru guvernare, Rareș Bogdan a răspuns: „Cu cine să guvernăm? Nu putem guverna cu partidele de dreapta, care sunt fărâmițate”.

Ciolacu: PSD va avea candidat la prezidenţiale

Amintim că PSD și PNL insistă fiecare să aibă candidat propriu la prezidențiale, în cazul PNL-ului acesta urmând a fi cel mai probabil Nicolae Ciucă. La PSD, Marcel Ciolacu nu a avut până acum un mesaj tranșant.

Miercuri, Ciolacu a repetat că PSD va avea propriul candidat la prezidențiale și a respins o susţinere a lui Nicolae Ciucă: „V-am răspuns de zece ori până acum, PSD va avea candidat!”.

Într-o declarație anterioară, liderul PSD a și argumentat: „PSD, momentan, a câștigat alegerile. Este foarte puțin probabil ca Partidul Social Democrat să renunțe la candidat, ținând cont că chiar le-a câștigat”.

Întrebat cine va fi candidatul PSD, Ciolacu a răspuns: „Eu, săptămâna aceasta voi avea întâlniri cu toţi liderii partidului şi o să luăm o decizie”.

De asemenea, și Marcel Ciolacu a dat asigurări că actuala coaliție cu PNL va rezista, chiar dacă va exista o competiție între cele două partide pentru fotoliul de la Cotroceni.