Rareș Bogdan: Cei din PSD nu au nicio șansă să dărâme Guvernul Orban. Moțiunea de cenzură e doar un joc de imagine (VIDEO)

Publicat: 17 08. 2020, 22:01

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan se declară convins că PSD nu are nicio șansă să dărâme Guvernul Orban prin moțiunea de cenzură care a fost depusă luni la Parlament. Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Rareș Bogdan a declarat că Ludovic Orban va rămâne în fruntea Executivului, iar social-democrații nu mai au nicio șansă de a-și îmbunătăți imaginea pe care o au în ochii electoratului. PSD a depus luni moțiunea de cenzură intitulată „Pandemia a fost transformată într-o pande-mită generalizată!”. Aceasta va fi citită în plenul reunit al Parlamentului pe 20 august.

Europarlamentarul Rareș Bogdan: ”Moțiunea de cenzură e doar un joc de imagine. Ludovic Orban rămâne premier”

”Cei din PSD nu au nicio șansă să dărâme Guvernul Orban. Lumea știe exact cine este PSD, ce a făcut PSD, modalitatea înfiorătoare în care PSD se pregătea să îndepărteze România de la drumul firesc democratic, occidental. PSD e un partid care nu are nicio șansă să se reabiliteze în ochii românilor, iar moțiunea de cenzură e doar un joc de imagine. Îl înțeleg din punctul de vedere politic, electoral al noilor lideri PSD, dar nu au nicio șansă. Ludovic Orban rămâne premier, în parteneriat cu președintele României, Klaus Iohannis”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: ”PNL va câștiga alegerile locale la nivel național cu un scor devastator”

Totodată, europarlamentarul a făcut un pronostic în perspectiva alegerilor locale care sunt programate pentru data de 27 septembrie. Rareș Bogdan estimează că liberalii ar urma să obțină un scor apropiat de 40% la nivel național.

”PNL va câștiga alegerile locale la nivel național cu un scor devastator. PNL va lua la alegerile locale din acest an un scor care se va duce spre 40%. Estimarea mea este de 37-38% pe țară, eu nu vorbesc de orașe, localități, comune, sectoare. Pe țară, PNL va fi primul partid cu un scor care se va duce spre 40%”, a mai spus Rareș Bogdan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD a depus, luni, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după ce social-democrații au depus moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban, că actualul guvern trebie să plece de la Palatul Victoria pentru modul ”dezastruos” în care a gestionat criza generată de epidemia de coronavirus.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al României”, a declarat Ciolacu.

Totodată, acesta a precizat că își dorește ca votul asupra moțiunii să aibă loc ”cât mai curând” și a adăugat că poartă negocieri cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare care nu se află la guvernare.

„Cred că și celelalte forțe politice vor fi responsabile și vor vota această moțiune de cenzură. Atributul opoziției este de a depune moțiune de cenzură. Este pentru prima oară când nu mai există gri în politica românească, există alb și negru. Cred că este cazul ca românii să afle cine este la putere și cine este în opoziție.PSDnegociază cu absolut toate forțele politice, mai puțin cu cele aflate la guvernare, respectiv cu PNL și PMP. Am avut discuții și cu domnul Victor Ponta. Acum câteva zile, domnul Victor Ponta a spus căva votamoțiunea. Mă bazez pe voturile tuturor oamenilor politici responsabili în acest moment în Parlamentul României. Cred că este cazul ca și USR să ne demonstreze dacă este la putere sau în opoziție”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai susținut că o eventuală demitere a guvernului în plină criză sanitară nu va crea haos în România, precizând că cei care vor vota moțiunea de cenzură vor face „un act patriotic”.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a catalogat, luni, depunerea moțiunii de cenzură de cătrePSDdrept un act de iresponsabilitate.